A bűntudatkultusz módszertana

2020. június 24. 14:05

Egy, a józan észből fakadó reakciós mechanizmusokat még hallomásból ismerő világban az anarchia ünneplése elképzelhetetlen lenne.

2020. június 24. 14:05
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

„A világ – legalábbis annak nyugati fele – kifordult önmagából. Az Egyesült Államokban és Európa eddig szerencsésebb történelmi fejlődésűnek gondolt részén közös civilizációnk fehér, keresztény hőseinek szobrait döntik le, vandál csürhe gyújtogat és fosztogat. Az Európai Unió fővárosában bevándorlóhordák fényes nappal portyáznak senkitől sem zavartatva a bevásárlóutcákon, Londonban a Black Lives Matter »békés« tüntetői ellen fellépni szándékozó rendőrök megfutamodnak, Amerika egyes nagyvárosaiban komoly politikai akarattá érett az egyenruhás testületek feloszlatása, Seattle-ben pedig néger drogbandák és paramilitáris egységek kikiáltották »önálló« kiskirályságukat, a Capitol Hill Autonomous Zone-t.

Ami talán még ezeken túlmenően is a legmegdöbbentőbb, az a hivatalos politikai tér és a fősodratú nyilvánosság hozzáállása a történtekhez. Egy, a józan észből fakadó reakciós mechanizmusokat még hallomásból ismerő világban az anarchia ünneplése elképzelhetetlen lenne. Elképzelhetetlen lenne, hogy azok a vezetők, akiket a közösség azért ruház fel hatalommal, hogy a biztonságot és a rendet szavatolják, lényegében a rendbontók oldalára állnak, azok pártját fogják, akik valamiféle magából kivetkőzött igazságosságeszmény nevében lerombolják a normális élet alapvető kereteit. Sajnos kezd beérni a magyarszeretetéről egyébként nem igazán híres román pesszimista gondolkodó, Emil Cioran 1960-ban írt jóslata az urbanizálódó világról: »Az utópia apokalipszissel történő fertőzésének vagyunk a tanúi: az 'új föld', amelyet hirdet, egyre inkább az új pokol alakját ölti. Az utópia és az apokalipszis most egymásba olvadnak.« Ezt az »egybeolvadást« pedig nemcsak a saját maga által generált bűntudatkultusz súlya alatt meghunyászkodó (találóbb kifejezéssel: becsicskuló) politikai elit, de az üzleti szféra és az annak üzeneteit közvetítő »mértékadó« médiavilág is aktívan támogatja.

A liberalizmus valamennyi bűne sűrűsödik most össze a szemünk láttára: tőkeerős, a harmadik világban termeltető multinacionális vállalatok állnak teljes marketingarzenáljukkal az állítólagos elnyomás ellen küzdő »polgárjogi mozgalmak« mellé, cenzúráznak »kirekesztő« üzenettel bíró filmeket, a rasszizmus vádjától való (elő)félelmükben cserélik le az évtizedek óta vásárlók százmillió által fogyasztott, de most egyszerre a fehér elnyomás jelképévé avanzsált márkáikat, logóikat. Minderről pedig a mainstream média »tényszerűen« vagy még inkább »na végre!« felkiáltással számol be (esetleg kirúgja még a szerkesztőt is, aki engedélyezni merte a nihilizmus ezen árnyoldalaira rávilágító cikk megjelenését, mint történt az a New York Times esetében.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. június 25. 07:17
"Mi zsidók különféle társadalmi kérdéseket tárunk az amerikai nép elé, igyekszünk minden oldalt támogatni, ami persze teljes zűrzavart okoz. Vizsgálgatják a felvetett kérdéseket, de azt nem látják, hogy kik vannak a háttérben. Mi zsidók úgy játszadozunk az amerikai közvéleménnyel, mint macska az egérrel." A beszélgetésünk alatt éreztem, hogy az amerikai nép talán megérdemli a szomorú sorsát. A zsidó egymás ellen uszítja a különféle nemzetiségi csoportokat. "A tömegek vére folyik majd az utcán, míg mi várjuk világgyőzelmünk nagy napját" mondta Rosenthal hidegen."
zsanett-kúnrum
2020. június 24. 19:52
Bámultatják a pótcselekvést, pedig dolgozhatnának is azok, akik az eszköztelenségükben tehetetlen dühükben kényszerítödtek a bámultatók segedelmével, én úgy gondolom egyiküjükhöz sincs közöm
mokány
2020. június 24. 19:21
"Nincs a teremtésben vesztes, csak én !" -- mondja Tiborc.
tintapaca
2020. június 24. 16:42
A bűntudat beprogramozása a keresztény-keresztyén vallásokat követő emberekbe, népekbe, a társadalom irányításának az eszköze. A tízparancsolat valójában levezethető a természeti törvényekből, és a civilizált együttélés alaköve, azonban nagy a kísértés a vele való visszaélésre is. A kereszténység-keresztyénség kialakította a követőiben a felettes én meglétét, amely szabályozza az erkölcsös magatartást, és többségében meggátolja a deviáns, a közösségre káros cselekedeteket. Ez a felettes én hiányzik a mohamedánokból, és mivel nem tudjuk, hogy bennük nem munkál a felettes én, ezért állunk megdöbbenve véres és megmagyarázhatatlan tetteik előtt. Az USA-ban tomboló, múlt és civilizációs gyökerek nélküli csőcselék, a társadalom legalja direkt támogatást és bíztatást kap a társadalom legfelső szintjét részben elfoglaló vélemény vezetőktől politikusoktól és médiától. A masszív tömeg nehezen mozdul, mert nincsenek még meg azok a vezetőik, akik szervezett cselekvésre bírnák őket. De majd lesznek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!