Képzeld el...

2020. április 01. 19:27

Milyen szép az élet. Nem történhet semmi baj.

2020. április 01. 19:27
Papp Sándor
Felvidék Ma

„Befut az unokatestvér is a családjával, mesél a brexit mellékhatásairól, közben a nagylány pillanatok alatt lefoglalja az interneten a nyári repjegyeinket Londonba, és én titokban abban reménykedem, hogy az Eb-re továbbjutott magyar válogatott éppen akkor fog Londonban meccset játszani, amikor ott leszünk, mert meglepetésre készülünk a bivalyerős csoportban. Istenem, micsoda meccs volt március 31-én a Puskásban, 5:0 a románok ellen, tombolt az egész ország, Budapesten hajnalig tartott az utcai ünneplés!

Késő este búcsúzik a teraszon a kissé illuminált társaság, nagy ölelések és fogadkozások, hogy áprilisban a szomszédban folytatjuk. Puszi a lányoknak, ők holnap nyakukba veszik fél Magyarországot, egy wellnesstúrát tervez a család, aztán repülnek vissza az EU-n kívüli Angliába.

Békésen kortyolgatod az utolsó pohár sört, munka elvégezve, család tervezve, holnap reggel a templomban együtt kéred a Jóistent, hogy szeressük egymást, ne legyen nagyobb baj, és este nyerjen a csapatod.

Milyen szép az élet. Nem történhet semmi baj.

Képzeld el…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. április 03. 05:25
"Pszichésen közvetített hatások Fontos kiemelni, hogy az, amit az immunrendszerünk a kórokozóknál is rosszabban tolerál, az a szorongás, egész pontosan a tehetetlenül elviselt stressz, ezt szakirodalmi adatok sokasága támasztja alá. Ezért is lép fel traumatikus élethelyzeteket követően annyi megbetegedés, gyakran diagnosztizálatlan krónikus infekció (Lassan romló egészségi állapot), vagy akut vírusos vagy bakteriális fertőzés. A pánikkeltő kommunikáció, ill. a kialakuló szorongás vagy pánik azt is eredményezheti, hogy az emberek immunvédekezése csökken és így egyes fertőzöttek valóban meg is betegszenek, ill. olyan emberek tünetei is súlyosbodnak, akik nem, vagy nem koronavírus által fertőzöttek, és ezzel az egészségügy egyébként is kritikusnak tűnő kapacitása csökken. Ezért kiemelten fontosnak tartanám a fegyelmezett, kifejezetten pánikcsökkentő kommunikációra való figyelmeztetéseket, tekintettel arra, hogy pl. a szociális médiában ennek az ellenkezője történik." https://www.healways.hu/post/koronavirus
annamanna
2020. április 03. 05:01
A koronavírus pánik-járvány is: Karantén intézkedések és következményeik https://www.healways.hu/post/koronavirus-panik
annamanna
2020. április 03. 03:13
Egy nővér levele: "Őszinte levél egy magyar koronavírusos nővértől: "Évente 100-szor többen halnak és fognak is belehalni másba az idősek, mint most a 'divatos' koronába" (...) Nem degradálni akarom ezt a vírust, ami nem, nem olyan mint egy influenza, de nem, nem kerültem lélegeztetőgépre, az ismerősöm se, aki 67 éves, és még jó páran nem" - kezdte a levelét az ápoló, aki azt írja, igen gyakori példa, hogy egy sima megbetegedést is átad az unoka nagyszülőnek, aki attól tüdőgyulladást kap, és hasonló állapotba kerül, mint most. "Csak azt nem úgy dokumentáljuk le a patológián, ahogy kéne, pedig évente 100-szor többen halnak és fognak is belehalni másba az idősek, mint most a 'divatos' koronába. Személy szerint én jobban féltem az Ebolától, de ez csak én vagyok" - írta. Persze, azt azért hangsúlyozza, hogy a koronavírus komoly dolog, épp ezért jó, hogy az emberek ilyen elővigyázatosak, hiszen csak így lehet lassítani a járvány terjedését, de sok téveszme él a fejekben. "Magyarország a 10 millió orvos országa lett, nem vehetem fel a harcot velük (...). Manapság egy olyan nő, aki 10 éve a 3. gyerekével ül otthon, a gép előtt, jobban tudja, hogy Olaszországban miért olyan a helyzet, amilyen, holott még az országból se lépett ki soha életében. Aki járt már ott, kábé sejtheti, milyen kaliberű az ország (én már kórházban is voltam ott). Félünk egy olyan vírustól, amit a médiából ismerünk, még a Wikipédiát se bírtuk felcsapni. Meg kell állítani a vírust, de a pánikot és az emberi butaságot is meg kellene" - fejtette ki. (...) Azok, akik néha ész nélkül osztják az észt, le merem fogadni, azoknak a fele már elkapta, csak nem tudnak róla. Villamoson, boltban, bulikban" - mondta. (...) Pozitív lettem, hát Istenem" - vallotta be a nővér, aki sejtette, hogy megfertőződött, hiszen kezdetben enyhe tüneteket mutatott, hasmenés, légszomj, pici hőemelkedés, de ezek már elmúltak rajta, mire kiderült az igazság. Jelenleg otthon lábadozik, csak azt sajnálja, hogy egyedül kell lennie. "Pedig van férjem. Akin, tudom, szintén át fog menni a koronavírus, vagy már át is ment, csak nem tudja. Utóbbit majdnem 100% bizonyossággal mondom. Aki fiatalabb, és nincs komoly betegsége, lehet, észre se veszi a dolgot. (...) A hivatalos kormány honlapján látott számokat bátran be lehet szorozni 10-zel. Komolyan" - jelentette ki. "A nagyon idős beteg, akit ápoltam, és egyébként nagyon cuki néni volt, sajnos elhunyt. Szomorú, de ez ilyen. Egy mezei influenza is bármikor megölheti ezt a korosztályt, ha tüdőgyulladást okoz. Ne azok pánikoljanak a legjobban, akik 30 évesek, semmi bajuk, és 200 km-re laknak anyóstól/apóstól. Kell félni, de módjával" - zárta sorait az ápoló, aki újra hangsúlyozta, nyilván vannak, akik nem lesznek olyan szerencsések, mint ő vagy társai az enyhe lefolyással, de nem azzal terjed a vírus, hogy begépeli, hogy koronavírus, így felesleges állandóan rettegni." https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-oszinte-level-magyar-nover/ll2xjpr
mozgó lelkész
2020. április 01. 19:44
Orbán halálával trollkodó képet terjeszt egy fideszes politikus: https://rd.hirkereso.hu/rd/34473055?partner=android
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!