Kiszáradt folyamágy

2020. március 26. 13:22

Járvány van, csak sorban egymás után segítenék, s minden szabályt betartva tenném, mit diktál elmém, s a szakmám.

2020. március 26. 13:22
Demszky Gábor
Demszky Gábor
Facebook

"Ma élelőtt láttam egy műanyag zsákokba csomagolt hullát, rendőrök őrizték Újpest belvárosában. Ehhez hasonló látványban csak akkor volt részem, mikor polgármester voltam és katasztrófákhoz riasztották, ám akkor is ritkán, mert kísérőim finom lelkek voltak, s vigyáztak rám.

A városban gyakorta járkálva azt tapasztalom, hogy nagyon sok a hajléktalan, szerencsétlen ember, csak ők maradtak és nem mindig szoktam adni, ám most minden pénzemet apróra váltva igyekszem tenni, mit ilyenkor kell. A hajléktalanok a meleg helyekre menekülnek be, mint mindig, és reggel megrohanják a különböző szogáltatókat. A legtöbb üzletben nem szívesen látott vendégek, másutt előírják a maszkot, s nekik arra nincs pénzük, s így kívül rekednek. Ha ez a rendkívüli állapot sokáig fog tartani és elfogynak nem létező tartalékaik, akkor az éhhalál elől menekülve, bármit megtehetnek, s még is fognak tenni. Arra gondolok, s ki is mondom, hogy feltörhetnek raktárakat, üzleteket.

Ha módomban állna minden nap körbeautóznám a várost és személyesen igyekeznék meggyőződni arról, hogy mi valójában a helyzet. Megdupláznám, tripláznám a szociális munkások számát és nemcsak adakozásra szólítnám fel a pesti, s budai polgárságot, de ételt osztanék a Városháza udvarán személyesen is, ahogy azt másfél évtizeden át a Petőfi csarnok mellett tettük. Tudom, járvány van, ezért a Városháza bejáratainál maszkokat osztanék, és csak sorban egymás után segítenék, s minden szabályt betartva tenném, mit diktál elmém, s a szakmám. Azt tapasztalom amúgy, hogy a főváros olyanná vált, mint egy kiszáradt folyamágy, melyben félig holt lelkek és valahová igyekvő öregemberek ténferegnek, mások a szemmel veréstől is rettegve merednek előre, s mutatják, nekik meg kell úszniuk, ők ugyan tudják merre van előre, ám riadtak s félnek. .

A biztonsági személyzet, a házmesterek, kiknek országa maradtunk, s lettünk, kelletlenek, mogorvák, köszönést feledve várják, hogy mikor adja fel a kuncsaft, ki minden szavával csak untat."

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
borsika
2020. március 27. 14:09
"...a főváros olyanná vált, mint egy kiszáradt folyamágy, melyben félig holt lelkek és valahová igyekvő öregemberek ténferegnek..." "...nagyon sok a hajléktalan, szerencsétlen ember, csak ők maradtak ..." Nofene, ezek szerint Budapest elesett, már csak néhány hajléktalan maradt. Azt nem hinném, hogy ez álhír.
tevevanegypupu
2020. március 27. 07:33
Demszky és Karácsony ugyan az..mondjuk Demszky műveltebb, nemzetközileg biztos elismertebb..a "nagy ellenállóként"..sokkal jobb beszélőkéje volt,régóta ismerte a nyugat-európai hasonszőrűeket....és ami nagy különbség - Demszky nem félt Gyurcsánytól..inkább fordított volt a helyzet, Gyurcsány tartott tőle meg az szdsz-től..akik satuba fogták..ők nem tartottak az Apró familiától sem..hiszen sokaknak apja-anyja, de ők maguk is kebelbarát volt végig az ávh-nál is..Gyurcsány intézkedéseinek kilencven százalékát fix,hogy az szdsz diktálta..míg Karácsony retteg Gyurcsányéktól..ráadásul ő nem is zsidó, vidékről jött..és intézkedéseinek száz százalékát Dobrev és Gyurcsány diktálja..
Lolka-Bolka
2020. március 27. 06:50
hahhhhhh/...... szaktudasos............ha ha ha........ neked az nincs egy kadari diktarura krealta spicli ellenzeki vagy csak es raadasul egy hihetetlen nagy takony...... amikor bejelenkezel akkor 10 millio magya csendesen a foldrekop...........( ideztem , de nagyon talalo)
Cuttini
2020. március 26. 23:22
Gábor, segíts! Halleluja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!