A koronavírus megmutatja, hogy itt az ideje a család eltörlésének

2020. március 27. 16:54

Jobbat érdemlünk, mint a család.

2020. március 27. 16:54
Sophie Lewis
Open Democracy

„És harmadszor: mégha a nukleáris család nem is jelent közvetlen fizikai vagy mentális veszélyt valaki személyére – úgy mint a házastársak bántalmazása, a gyerekek megerőszakolása, vagy a queer-bashing –, a család, mint a társadalmi reprodukció formája még mindig egy kalap szar. Meghatározza a genderünket, a nemzetiségünket és a rasszunkat. Arra nevel, hogy a produktív munka norma. Arra nevel, hogy azt higgyük, individuumok vagyunk. Minimalizálja a tőke költségeit, miközben maximalizálja azt a munkamennyiséget, amit az emberi lények a létfenntartáshoz elvégeznek (aprócska, és abszurd módon saját konyhával és mosatlannal felszerelt dobozkák milliárdjaiban). Úgy zsarol bennünket, hogy azt higgyük: a szeretet és gondoskodás számunkra elérhető egyetlen forrásán kívül máshonnan ezek nem is eredhetnek.

Jobbat érdemlünk, mint a család. És a koronavírus időszaka kiváló alkalom az eltörlésére. Anne Boyer örökké ragyogó szavaival élve: »Most már meg kell tanulnunk jót tenni idegeneknek is. Most már úgy kell élnünk, hogy élő bizonyítéka legyünk annak, hogy a rákos beteg, az idős ember, a fogyatékos ember, és azoknak az életében is érték van, akik felfoghatatlan körülmények között, tömegben és veszélyben élnek«.

Még nem tudjuk, hogy képesek leszünk-e a kapitalizmusnál jobbat kitalálni a járvány és az azt követő depresszió romjain. Csak azt mondhatom bizonnyal, hogy 2020-ban a családok A Család ellen, és az otthonok és Az Otthon ellen című vitáknak egyre intenzívebben kell zajlaniuk.”

(Az írás először magyar fordításban a Tűzfalcsoport oldalán jelent meg.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 368 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2020. március 29. 15:32
Gyakorló futóbolondok elmélkedéseit még elrettentő példának se kellene idézgetni.
barany
2020. március 29. 15:19
Ez egy elmebeteg, akit a nihilista balliberálisok feltehetően manipulálnak.
Hattori
2020. március 29. 12:21
ez a nő azt mutatta meg, hogy a nyitott társadalmak képtelenek védekezni az ilyen közveszélyes, beteglelkű, mentálisan sérült, de küldetéstudatos idiótákkal szemben! inkább jöjjön valami rendpárti, nemzeti érzelmű, konzervatív bársonyos diktatúra! ezek a libsik elkorcsosítják az emberiséget. a magam részéről gyorsan végeznék velük, hogy ne szenvedjenek tovább ezen a Földön. (csak remélni tudom, hogy az ilyenek, meg a cseh katka és dontáth anna félék nem akarnak szaporodni, és akkor előbb-utóbb levan a probléma!)
matykox
2020. március 29. 12:11
Kérem, ez most már kezd lassan statisztikailag is szignifikánsnak lenni: kb 500/10 a DISlike/like arány: a "nyílt társadalom" című baromság hívőinek az aránya úgy 2%, ami VILÁGOSAN mutatja, hogy ez egy egészséges társadalom fölfogása! Az emberek 98%-a elutasítja ennek az állatias nősténynek a gondolatvilágát. Lapozzunk, és hajítsuk a szemétdombra ezeket az ideológiájukkal együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!