Oda csap, ahova köll

2020. február 15. 11:40

A kormányököl nem áll távol az egykori munkásököltől, pár éve még arról volt szó, hogy a munka társadalmát építjük. Nem ám a fogyasztóit.

2020. február 15. 11:40
Lendvai Ildikó
Népszava

„Kiderült, hogy ez a képesség nem korlátozható a »munkás ököl, vasököl«-re. Mármint, hogy oda csap, ahova köll. Másfajta vasöklök sem hülyék, nem hadonásznak tétován: nagyon is céltudatosan csapnak. Nálunk pl. nemzeti konzultáció útján hirdetik ki, hova köll lecsapni.

A kormányököl nem áll távol az egykori munkásököltől, pár éve még arról volt szó, hogy a munka társadalmát építjük. Nem ám a fogyasztóit. (A munkát akkor még nem keccsölésnek hívták, most a miniszterelnök a nép egyszerű gyermekei számára lefordította, hogy ne legyen félreértés.) Később más jelszavak jöttek, de annyi maradt, hogy a túlzott fogyasztás árt a jellemnek. Ha másképp már nem bírják visszafogni a mohó magyart a konzumálástól, hát inkább úgy intézik az inflációt, nagyon helyesen, hogy felszökjön a sertéshús, a parizer meg a benzin ára. Ebből is látszik, hogy a legtöbbet közülünk a kormány dolgozik, proletár módra szinte éhbérért. A vagyonnyilatkozata szerint megtakarítása nem lévén, a miniszterelnök zsebében egyenesen »kuncog a krajcár: ennyiért dolgoztál, nem épp semmiért«. Néha talán cukros ételekről álmodik, s nem tud kartellekről. Azokról semmiképpen, amelyek közbeszerzési pályázatok kapcsán vetődnek föl.

A lényeg különben is az ököl, amelynek időnként csapnia kell. Természetesen nem az ököljog alapján – nálunk jogállam van, vagy mi a szösz. De ha valami bántja a magyarok igazságérzetét, akkor a kormánynak ezt haladéktalanul orvosolnia kell. Kivéve, ha a magyarok igazságérzetét az bántja, hogy egyesek kilopják a szemüket. Az ilyenfajta lopás a rend részét képezi, vasöklöt tehát nem igényel. A cigányok, a börtöntöltelékek, a helyüket nem tudó, nagyszájú civilek viszont rendetlenek, megbontják a harmóniát és a köznyugalmat.

Juszt is ellenállok a kísértésnek, hogy a legújabb nemzeti konzultációt »rendpártinak« nevezzem. A kormányfő éppen erre vár. Hogy ő álljon a rend és a biztonság oldalán, míg a sok ágáló ballibsi a felfordulásén. Gulyás miniszter így indokolt: »helyre kell állítani a rendet«. Persze az ú.n. »rendpártiak« éppen nem a »rend pártját« fogják, sokkal inkább egy hatalmi csoport, egy »párt rendjét«, rendszerét akarják erősíteni. Verik a mellüket: ők azok, akik a népakaratra hivatkoznak a törvényre mutogató bürokraták és jogvédők rinyálása helyett. Nem azért, de ezt speciel az Orbánék által utált jakobinusok vitték tökélyre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2020. február 17. 11:50
Magácska már kilépett a fogyasztói státuszból, hogy így számon (pláne, ha nem az én számon) kéreget? Mert velem összehasonlítva, biztos hogy veszítene, nassád!
olajfa1
2020. február 17. 09:20
Már megint a ti aljas módszereiteket -itt a ti aljas szlogeneteket- fordítottátok ki és húztátok rá másokra! A "munkásöklöt" ránk erőszakolták! (ránk ba..ták!) a "kormány törvényeit " meg a szavazók többsége megszavazta!... Aprócsaka, demokratikus különbség!
Kristály
2020. február 16. 19:37
Úgye milyen fájó a nemzeti konzultáció mert utána nincs pofázás mert a jó nép így akarja és úgy lesz.Már ideje lenne hogy belefulladjatok a saját szarotokba. hajrá
NagyLaci
2020. február 16. 19:08
Na a szikkadt vén kommunista ringyó! Azé me a fejire esett a kalapács, mán tudja a tutit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!