Ahol az abnormális – a normális

2020. január 03. 17:32

Románia alig száz éves történelmét az árulások, a hit- és szószegések, a gyilkosságok jellemezték.

2020. január 03. 17:32
Bogdán Tibor
Maszol.ro

„Aligha lehet véletlen, hogy újabb államfői mandátuma során Klaus Johannis sem akar csodát tenni az országgal, beérné akár a »normális Romániával« is.

Ha valaki ebből a »szerény igényből« arra következtetne, hogy Klaus Johannis kiválóan ismeri Romániát, annak előbb-utóbb csalódnia kell majd. Erdélyi születése és szász származása ellenére Klaus Johannis pár éves bukaresti tartózkodása során ugyan tökéletesen belesimult a balkáni politizálásba, a körmönfont hazudozásba, a dâmbovițai kettős játékokba – ám ha valóban ismerné Romániát, akkor soha nem állt volna elő ilyen óhajjal. Akkor tudnia kellene, hogy a »normális Románia«, az a legjobb esetben is utópia. Románia soha nem volt »normális« állam. Az országban a normális – soha nem volt normális, itt mindig az abnormális volt a normális.

Románia alig száz éves történelmét az árulások, a hit- és szószegések, a gyilkosságok jellemezték. Románia mindkét világégésben elárulta szövetségeseit, ez az ország soha nem volt a hűség mintaképe. Harminc évvel ezelőtt több mint ezer embernek kellett ártatlanul meghalnia, csakis azért, hogy az önmagukat kinevező vezetők a »véres forradalom« látszatát keltve, megnyerjék a Nyugat rokonszenvét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2020. január 03. 22:45
A hazaáruló Momentum és Botmixer Cseh Katalin legjobb barátai román politikusok - sok mindent elmond róluk.
OberEnnsinnen
2020. január 03. 20:48
"Harminc évvel ezelőtt több mint ezer embernek kellett ártatlanul meghalnia, csakis azért, hogy az önmagukat kinevező vezetők a »véres forradalom« látszatát keltve, megnyerjék a Nyugat rokonszenvét.”" A Nyugat pontosan tudta, miről van szó. Az egész szemétség a romániai lakosság félrevezetéséről szólt: Ím, megjöttünk, harcolunk, mi vagyunk a forradalmárok, elhoztuk nektek a szabadságot - jelszó alatt.
Pikkelő
2020. január 03. 20:36
Inkább mi voltunk olyan hülyék, hogy a végsőkig kitartottunk a vesztes oldalon. Azért az egész huszadik-század előtti román történelmet tagadni nem semmi.
Akitlosz
2020. január 03. 20:31
Romániának éppen az a specialitása és előnye más országokkal szemben, hogy könnyedén és gyorsan tud oldalt és ideológiát váltani érdekei és a nemzetközi helyzet szerint. Olyasmiből, hogy hűség ők nem csinálnak lelkiismereti gondot, így nem is stresszelik magukat ilyesmin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!