A magyarok nem lesznek Fico utolsó csatlósai!

2019. október 31. 22:26

Felháborítanak azok az okoskodások, miszerint létkérdés kormányon lenni. A Smer elutasítása elvi kérdés, amiből mi magyarok nem engedhetünk!

2019. október 31. 22:26
Mózes Szabolcs
Facebook

„Tavaly többször is kimentem tüntetni, mert engem is – nem csak mint volt újságírót – megérintett Kuciakék halála, felháborított, milyen közállapotok uralkodnak Szlovákiában. A Smerrel kapcsolatban korábban sem lehettek illúzióink (hazudik, aki azt mondja, 2016-ban még nem volt ilyen romlott), az igazán brutális dolgok viszont csak ezután derültek ki. Miután közkinccsé vált a Kočner-levéltár és videótéka, és félek, hogy az sem lesz szép látvány, ami a következő hónapokban elénk tárul.

Ezeken a tüntetéseken szomorúan láttuk, hogy bizony mi magyarok is érintettek vagyunk, függetlenül attól, kire szavaztunk. Magyar politikusok is vannak a rendszer működtetői és haszonélvezői között. Már nem érvényes az, ami 25 évig, hogy a jó oldalon állunk. Mi igen, ott állunk, dühösek vagyunk, de közülünk páran a haszon reményében zárójelbe tették elveiket. Csak az érdeket nézik – jó kérdés, kiét?...

Számomra személyesen is rendkívül fontos, hogy a felvidéki magyar politikát visszarántsuk a történelem jó oldalára. Visszatérjünk a régi szép hagyományhoz. Hogy ne kelljen szégyenkeznünk, hogy ne egy maffiaállam kiszolgálói, egy velejéig korrupt rendszer utolsó csatlósai legyünk.

Ezért is fontos kimondanunk, hogy ha létrejön a magyar egység, annak címerébe lesz vésve a Smer leváltása. Ebből nem engedünk, ebből nem engedek!

Felháborítanak azok az okoskodások, miszerint létkérdés kormányon lenni, bármi áron, nem elég a parlamenti lét, vagy hogy a Smer elutasítása egy populista hullám (sic!) meglovagolása. Mondják azok, akik 2016-ban a Smer elutasításával kampányoltak, aztán a választások után két héttel már Fico ölében ültek.

A Smer elutasítása elvi kérdés, amiből mi magyarok nem engedhetünk! Saját magunk és az ország érdekében sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2019. november 01. 19:53
Az mindig is vicces volt, amikor a nagymagyarkodó idióták a magyargyülőlő Ficót és a SMER-t szopkodják. Dehát ilyen ilyen férgek ezek. Csak szavakban magyarok.
KEde
2019. november 01. 18:12
A jelenlegi szlovák ellenzék 7 pártból áll, mindegyik fújja a maga hülyeségeit. A legnagyobb ellenzéki pártok hasonlók, mint a Momentum, esetleg a vezéreket meggyanusították Gyuri bácsi kapcsolataival. A márciusi választások eléggé patthelyzet körüli eredményeket hozhatnak majd. Egyébként a gazdaság visszaesett, hatalmas a korrupció, oligarchák irányítanak. A politikusok bábuk, az ellenzékiek is. Ha az ellenzék nyer lesz gender, lesz melegházasság stb.
Balango
2019. november 01. 14:21
Ez borzasztóan nehéz kérdés. A Smer-t és Ficot ismerjük. A mai szlovák ellenzéket nem ismerem. Ha nem magyarellenesek, az jó. De ha nem magyarellenességük mellett olyanok, mint a jelenlegi nyugati hangadók - lásd nálunk a Momentumot -, akkor az rossz. Nem könnyű bölcsnek lenni. Az a kérdés, hogy akad-e Szlovákiában olyan erő, amely nem magyarellenes, viszont normális (pl. a gender-kérdésben, a melegházasság kérdésében, a migráció kérdésében - általában, a kor hangsúlyosabb kérdéseiben)? Ha valaki ismeri a szlovák belpolitikai viszonyokat, az írjon.
BandiMandi
2019. november 01. 11:59
Ha valaki nekem elvi kérdésről hadovál, rögtön az jut eszembe, hogy idegen "zsoldban" áll. Nem mintha megfizetnék, annyit nem ér. Ezek maguktól hülyék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!