Volt egy álmunk...

2019. augusztus 26. 19:04

Miért is kellene az USA-ban és szerte a világban ünnepelni egy marxista, erkölcsileg nulla „lelkészt”, akit a tömeg felemelt a hátára?

2019. augusztus 26. 19:04
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Mandiner

A baloldali lobbi szeretné, ha nem tudnánk, ki is volt valójában Martin Luther King, ezért is ütközhetett folyamatos akadályokba az egyébként furcsa mód baloldali életrajzírója, mikor az igazság egy kellemetlen, eltitkolni vágyott, de létező szeletét is le akarta írni.

De miért is kellene az USA-ban és szerte a világban ünnepelni egy marxista, erkölcsileg nulla „lelkészt”, akit a tömeg felemelt a hátára (javarészt azért, mert Rosa Parks akciójakor időben kapcsolt, és a felháborodást ügyesen lovagolta meg)? Ma tízből hét amerikai is azért emlékszik rá, mert szép, épített környezetben, igen komoly számú hallgatóság előtt mondott egy dilettáns, „szeressük a másikat, nézzünk a szemébe, aztán fogjuk meg egymás kezét, és nézzük a csillagokat is”–szintű beszédet.

Martin Luther King ájult tisztelete javarészt abból táplálkozik, hogy fekete volt, és hogy merénylet következtében vesztette életét.

Miközben a nyugati kultúra lassan egyet jelent az elfogadás, az egyenlőség és az egyenrangúság mindenekfelettiségével, addig mégis folyton-folyvást abba ütközünk, hogy a fekete büszkeség – még külön hónapja is van az USA-ban –, a latino büszkeség, az amerikai őslakosok büszkesége akceptált dolog, ám a fehér büszkeség, a fehérek elismerése meg nem az. Ez a fajta egyenlőség valójában azt jelenti, hogy mindenki fontos és értékes, minden különbözőség védendő és ünnepelt, egészen addig, amíg nem a fehérekről, a heteroszexuálisokról vagy a keresztényekről beszélünk. Ezek meghaladott, pre-egyenlőség előtti fogalmak. A poszt-egyenlőség világrendje nem lehet elfogadó ilyen retrográd tartalmakkal.

Tele vagyunk olyan hősökkel, akik nem hősök, csak azzá tette őket a progresszió, ezzel

a mindent lebíró, tönkretevő, agresszív hadakozással,

ami a „mostantól minden máshogy történt” szellemében zajlik igen hosszú ideje már. Apró lépésekkel elkezdhetünk haladni egy olyan irányba (legyen szó a magyar és a világtörténelemről is), amikor mindenki az őt megillető helyre kerül. Egyesek az őket megillető szobortalapzatra, holott eddig utálkoztak felettük, mások a ugyanarról a talapzatról a történelem szemétdombjára.

Mióta világ a világ, a társadalmak mindig vágytak a héroszokra, az általuk megtestesített ethoszra. A Kali-yuga jelenvalóságának legkitűnőbb bizonyítékai közé tartozik, hogy ebből mára Martin Luther King, az orgiákat tartó, komcsikkal szimpatizáló szabadságharcos és Che Guevara, a fosztogató, gyilkoló, országok romba döntésében elsődleges szerepet vivő, de legalább a világból megfelelő módon kilépő zsoldos maradt.

Ezek a ti modern héroszaitok.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sááá
2019. augusztus 27. 09:08
Este nem volt szex, vagy mi ez a picsogás?
ráadás-éve
2019. augusztus 27. 01:44
Kristóf te egy halottal nem versenyezhetsz. Ugye ezt mondtam Kádárral kapcsolatban is. Ne támad holtat. Mert az csak emlék. És a nosztalgia más mint amint a valóság volt. Ami Kinget illeti pont olyan perverz lehetett mint az egykor imádott Strache? Lehet. De ezt nem TI nem a média dönti el, hanem a bíróság a bizonyítékok alapján. Kicsit szabadelvűbb voltál, de köménymagos lettél. Vajkkal beszélsz? Sajnálom, de elfogdom kömánymagosságodat, ahogyan a következményeit is számodra. Az élet nem habostorta.
adonyi29
2019. augusztus 27. 01:20
Mi a p@cs közünk van MLKhez? Amikor a saját hőseiket kezdték ledarálni, akkor se nagyon értettem, hogy nekem mi közöm van G. Washington bronzszobrához... Küzdjenek meg ezzel a problémával az amerikaiak, MLK életének sötét oldalán való beteg örömködés szerintem nem menő, mert semmi építő jelleget nem látok benne. Pont az hiányzik ebből az írásból, amiért a szerző kárhoztatja MLK-et. Azt remélem a szerző nem sírja vissza, hogy a feketék nem járhattak suliba... Ez is amerikaiak dolga szerintem, hogy ezt miért halogatták 1956ig...
Kanóc
2019. augusztus 26. 22:53
Ez kemény dolgozat. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!