Fenyegetést jelent a Strache-botrány

2019. május 31. 08:20

A média szerint az akció 600 ezer euróba került. Ez hatalmas összegnek tűnik, de valljuk be, a végeredményt tekintve aprópénz.

2019. május 31. 08:20
Horváth József
Magyar Nemzet

„Amikor a Heinz-Christian Strache-botrány napvilágot látott vagy tudatosan kiszivárogtatott részleteit olvassuk, az az érzésünk támad, hogy egy B kategóriás, alacsony költségvetésű akciófilm forgatókönyvét tartjuk a kezünkben.

Van itt minden: ibizai éjszakai élet, drog, alkohol, oroszok, nők, pénz, politikai összeesküvés. De az élet ennél még bonyolultabb. A szélsőjobboldalinak titulált osztrák Szabadságpárt vezetője a féktelen szórakozási lehetőségeiről elhíresült Ibizán pihente ki fáradalmait. Ott, ahol már várta a gondosan előkészített csapda. Kibérelt luxusvilla, kamerákkal telerakva.

Bizalmasa, a Szabadságpárt frakcióvezetője, Johann Gudenus javaslatára meglátogatják a villa állítólagos tulajdonosnőjét, akit Gudenus korábban mint egy orosz milliárdos unokahúgát ismert meg.

Lehetett volna bárki más az orosz milliárdosok világából, hiszen Strache számára ismeretlen volt a nő. A tetemes alkohol, energiaital és talán drog pedig elaltatta a célszemély éberségét, aminek következményeitől állítólagos barátja, párttársa sem védte meg. Sőt!

A felvétel szerint az egyre felszabadultabbá váló Strachét hosszú órákon át beszéltették. Szinte adták alá a lovat, egymás után dobták föl a témákat, szisztematikusan haladva a cél felé.

Ami nem lehetett más, mint hogy kimondja a kívánt, remélt szavakat, mondatokat. A média szerint az akció 600 ezer euróba került. Ez hatalmas összegnek tűnik, de valljuk be, a végeredményt tekintve aprópénz. Ezt követően az ismeretlen megrendelők gondosan lefagyasztották az anyagot – és vártak. Közel két évig nem szivárgott ki semmi, ami azt mutatja, hogy a végrehajtásban részt vevő szereplőket jól megfizették és valószínűleg meg is fenyegették.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. június 01. 12:33
Az kétségtelen, hogy szervezett volt, de ki (kik) ez itt a kérdés!
kata56
2019. június 01. 10:19
Anno Merkel változása volt nagyon érdekes.. Saját fülemmel hallottam, amikor mondta, hogy a multikulti nem járható út, megbukott. Még jóval a lehallgatási botrányokat megelőzően, 2010 táján. Azt...emlékeztek még a hegynek ütköző, lezuhant repülőgépre??? Az "öngyilkos-depressziós" pilótával? amelyik gép egy fapados gép volt....ugyebár "értékes emberek " efféle gépen nemigen utaznak, a többi meg símán felhasználható-beáldozható a "magasztos" célok érdekben.. És aztán Merkel valahogyan másként kezdett kommunikálni.. A gépről egy darabig minden lehetséges fórumon írták napirendszerűen, hogy a pilótaöngyilkoslettmerdepressziósvolt stb stb... Aztán csend lett. Azóta is az van... Aztán jött 2015, lehallgatási botrány stb stb...
formaegy
2019. május 31. 14:38
Miért? Élnek még? ))) Amúgy ez mutatja csak igazán, hogy a németek mire képesek! Ukrajna ismeretében már tudtuk. Meg lennék lepve, ha ebben Kurz nem lett volna benne! Mármint az utolsó felvonásban! Ő valóban az a beszari ember, aki ha a színre lépnek a németek, a pitiző kutya hozzá képest szófogadatlan... Csak arra nem számolt, hogy ő is bukni fog. Azért egy jól működő kormányt így taccsra vágni, Kurz ebben a legaljasabb!
Pierre
2019. május 31. 12:21
kisertetiesen hasonlo ugy, mint orban 2018-as akcioja az ex-moszadosokkal, a magyar civilek csapdaba huzasara, lejaratasara. Ami a civilek korrupciora valo hajlandosaganak hianyaban nem jott ossze. Hiaba volt a projekt resze bayer zsolt es a partallam altal megszalt magyar sajto is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!