A korszak vége

2018. január 28. 19:20

Ez már nem az ürgebőrbe varrt békaemberek szintje. Ez a béka alatt van.

2018. január 28. 19:20
Tóth Szabolcs Töhötöm
Magyar Nemzet

„Ez már nem az ürgebőrbe varrt békaemberek szintje. Ez a béka alatt van. Ebben már történet sincs. Szeretném hinni, hogy a kandi kamerások után Orbán Viktor is előbukkan majd a függöny mögül. Kiáll a színpadra – mondjuk arra, amelyre 2002 áprilisában, a parlamenti választás bukott első fordulója után kiállt. Amelyen akkor azt mondta, hogy „mindannyian érezhetjük, hogy itt ma valami elkezdődött”. Kiáll, és mond nekünk valamit erről az egészről. Máskülönben kénytelenek leszünk azt hinni, hogy már akkor sem gondolta komolyan. Jobban mondva, már akkor is valami egészen mást gondolt komolyan.

Akkor, 2002-ben sokan, nagyon sokan azt érezhettük, Orbán komolyan gondolja. Hogy ott, a vereség előszobájában, dacból és akarásból hosszú, de felemelő küzdelem veszi kezdetét. Hogy miért is? Azért, amit akkoriban jobb híján polgári Magyarországnak hívtak. Ahol nem a laposföld-hívők, a távgyógyász sarlatánok, a valóságshow-hősök és a rémhírterjesztők szellemi nívója lesz az irányadó. Hanem mondjuk Németh Lászlóé vagy Márai Sándoré.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. január 29. 13:13
"Akkor, 2002-ben sokan, nagyon sokan azt érezhettük, Orbán komolyan gondolja." Ja. És ettől megijedtetek, és elkezdtétek ellene ezt a szívós, szisztematikus rágalomhadjáratot, karaktergyilkosságot, diabolizálást. Ennek 2022-ben lesz 20 éve! :-) Szerinted akkorra sikerül, csórikám? :-D
Héja
2018. január 29. 11:55
Karácsony, Furcsány, Szél, Vona, füttyös Peti, stb. Márai szintje? Ugyan Tóth... Te pl. Simicska szintje vagy.
balbako_
2018. január 29. 05:50
Mitől jut eszembe e cikk kapcsán egy kutyatápszer reklám amiben egy kis tacskó biztosítja a gazdit, hogy jó volt és farok csóválva várja a falatokat.
Mich
2018. január 29. 00:16
Szabi, ez már Geci Lali feneke alatt van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!