Az egyház komfortzónája

2017. december 14. 19:24

Mindig mást hibáztatunk: a liberálisokat, a hanyatló Nyugatot, a politikát, a kereskedelmi televíziókat, a celebeket.

2017. december 14. 19:24
Martí Zoltán
777

„Az egyházaknak (felekezettől függetlenül) ki kell mozdulniuk a saját maguk által felépített komfortzónájukból: az nem lehet megoldás, hogy a templomba ücsörögve számon kérjük az ott nem lévőket, hogy miért nem jönnek be! Oda kell mennünk, ahol a fiatalok vannak: ez pedig ha tetszik, ha nem a virtuális világ, az internet felülete. Fontos  lehetőséget adnunk arra, hogy a bennük lévő kérdéseket fel tudják tenni, mert egyrészt ez a missziós kötelességünk, másrészt pedig mert a válaszaink megvannak. Lehet a szószékről hiányolni embereket, lehet olyan médiumokat készíteni, amelyek csak a hívőkhöz szólnak, de akkor senki ne csodálkozzon, ha csak néhány időst látunk magunk körül. (Akiket nagyon fontos tisztelnünk!)

Ébresztőt kell fújnunk, mert mindig mást hibáztatunk: a liberálisokat, a hanyatló Nyugatot, a politikát, a kereskedelmi televíziókat, a celebeket.

Ha a sarokban gubbasztva szomorkodunk azon, hogy egyre kevesebben vagyunk, akkor hamarosan az utolsó lekapcsolhatja a villanyt. Küldetésünk és hivatásunk van: ott van a szívünkben, a lelkünkben a legértékesebb üzenet: a megváltás örömhíre. Senki nem kelhet versenyre, nincs olyan érv, amely legyőzhetné, vagy akár csak megközelíthetné Isten szeretetének mértékét!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2017. december 16. 09:52
Továbbá, valóban: "..Ébresztőt kell fújnunk, mert mindig mást hibáztatunk: a liberálisokat, a hanyatló Nyugatot, a politikát, a kereskedelmi televíziókat, a celebeket. Ha a sarokban gubbasztva szomorkodunk..." DE NEM ÚGY KELL ÉBRESZTŐR FÚJNUNK, AHOGYAN A CIKKIRÓ VÉGTELENÜL PRIMITIV ÉS GYERMETEG FORMÁBAN SUGALLJA" Ugyanis a "liberálisok", a "hagyatló Nyugat", "a kereskedelmi televíziók" és " a celeb"-ség mételye TÉNYLEGES ÉS VALÓSÁGOS!!! És tényleg nem "gubbasztani köll" a "sarokban" hanem a BŰNBÁNAT SZENTSÉGÉVEL, a SZENTGYÓNÁSSAL élve, és az IMÁVAL küzdve a BŰNÖK --és nem a bűnös ember ellen--Isten előtt valóban lehetőségünk van a "fölébredésre". MARXISTA.-ATEISTA-FOXI-MAXIS SÓDERDUMÁVAL NINCS! Azzal csak a posványba' lehet tovább DAGONYÁZNI--úgy ahogyan azt a fenti cikk teszi.
syphax
2017. december 16. 09:05
"MIért veszed észre más szemében a SZÁLKÁT, mig a magadéban nem látod a GERENDÁT?" Úgy tudom ezt az EGYHÁZ--minden keresztény\keresztyén EGYHÁZ(!)-- HIRDETI és mondja. De legalábbis a keresztények Bibliája. Hogy az Egyház(ak) tagjai, én. te, ő, mi, ti, ők, papok, szerzetesek, szerzetesnők, lelkészek, diakonisszák, egyszerű hívek stb...stb...maguk-önmaguk is beleesnek a fenti idézetbe' foglalt hibába EZ TÉNY! De! Ők nem mondják azt önmagukról, hogy MAKULÁTLANOK, sőt ellenkezőleg: azt IGENIS mondják MIND a keresztények. hogy ők valóban gyarlók, bűnösök, esendőek. Viszont: hirdetik, ajánlják, kérik: küzdjünk, harcoljunk bűneink, hibáink, esendőségeink ellen. Olyasmik ellen is, mint ami a nyitó Biblia-i idézetemben foglalt megfogalmazás megad...S ez a "harc" olykor sikeres, olykor sikertelen persze. Ám az idézetben foglalt isteni igazság, szabály sőt parancs attól még SZILÁRDAN IGAZ, hogy nem mindég tudjuk betartani--egyháziak(bár az új fogalmi rend szerint MI MINDANNYIAN vagyunk "az" Egyház) és azon kivüliek egyaránt.
szekula
2017. december 15. 20:40
Sajna az internet nem jó barát itt klerikálhibbantéknak; pár perc guglizással megtudják az ifjak ugyanis, hogy több ezer istent/vallást talált ki az ember már. Saját fontosságtudatának gagyi hájpolására, a halálfélelem és az ismeretlen infantilis leküzdésére, továbbá az embertársai feletti evilági kontroll pitiáner céljából. Emellett még arról is értesülnek sebesen, hogy nincsenek egyedül; egy rakat ember szintúgy nem veszi be e gyermekded badarságokat, sőt, egyenesen a gyűlölség és értelmetlen szenvedés elsődleges okát látja bennük. Délibábos naivitás az ellenkezőjéről ábrándozni. De hát a zabolázatlan fantáziavilág hazai pálya náluk...
péterx
2017. december 14. 20:21
Hát akkor a szentgyónás az mi ?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!