Számadásaink és terveink

2017. december 31. 12:24

A karácsonyi asztalok meghittségét felváltja egy újabb ünnepvárás, a szilveszteri és újévi találkozásokra való készülődés, mely merőben másfajta, mint ami a karácsonyt előzte meg.

2017. december 31. 12:24
Berényi Kornélia
Felvidék Ma

„A 2017-es esztendő utolsó óráit éljük. Karácsony csillogása még visszaint, de már a múltból, hiszen előttünk az újabb ünnep szervezése. Az óév búcsúztatására és az új év fogadására, köszöntésére készülünk.

A karácsonyi asztalok meghittségét felváltja egy újabb ünnepvárás, a szilveszteri és újévi találkozásokra való készülődés, mely merőben másfajta, mint ami a karácsonyt előzte meg. Ám ez is egyedi. Olyan, amely csak egyszer van az év folyamán.

A kamrában talán még akad a mákos és diós bejgliből, de már főzzük a kocsonyát, »disznóságokat« vásárolunk, és lencselevest főzünk, mely vélt gazdagságunkat jelképezi az elkövetkező időre. Az óesztendő utolsó szentmiséjén a »hálaadáson« elmélyülhetünk és hálát adhatunk az elmúlt év történéseiért, igyekezve meglátni a nem kívánt eseményekben is azt a jót, szépet és csodát, melyet egyedül csak Isten képes adni számunkra. Hálát adunk mindazokért, akik mellettünk voltak, akikre számíthattunk, családtagok, barátok, jó szándékú ismerősök és ismeretlenek. Szabó Magda soraira gondolok: »Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak.«

Fogadalmakat, terveket élesztgetünk szívünkben. Készül az eseménynaptár, egyeztetünk: ki, hol, mikor és milyen rendezvényt szervez, készít.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2017. december 31. 12:58
"További sikeres munkát kívánok, sok nemes törekvést tudósító híradást, mely nemzetünket erősíti, nem csak a Felvidéken, hanem a Kárpát-medencében és Európában egyaránt. Sikerekben, egészségben, örömökben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!" Ehhez csak csatlakozni lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!