„A Fideszre szavaz a cigányság”

2017. november 29. 07:14

Már többször elmondtam: akárhogy próbálkoznak bizonygatni, egyetlen kifogásolt ügy sem köthető hozzám, semmilyen eljárás nem folyik ellenem. Interjú.

2017. november 29. 07:14
Farkas Flórián
Magyar Hírlap

„Jól érzékeljük, hogy visszatér a nyilvánosság elé?

Fontos, hogy hangot adjak annak a romapolitikának, mely 2011 és 2015 között nem a botrányokról szólt, hanem az egyedülálló és igazoltan sikeres programokról, a magyarországi cigányság felemelkedési lehetőségéről, együttműködésben a kormányzattal, illetve a Fidesszel. A szakmaiság alapvető elvárás volt, így az élet számos területét érintő, oktatási, egészségügyi és szociális kezdeményezések valóban célt érhettek. Ezt kell folytatni.

Csakhogy éppen az akkori szerepvállalásához kötött botrányok miatt követeli az ellenzék az Ön, illetve roma vezetők távozását a közéletből.

Azzal, hogy engem, illetve az Országos Roma Önkormányzat korábbi vezetését támadják, valójában a társadalmi felzárkózás ügyét akarják lejáratni. Világos, hogy politikai céljaik vannak. Már többször elmondtam: akárhogy próbálkoznak bizonygatni, egyetlen kifogásolt ügy sem köthető hozzám, semmilyen eljárás nem folyik ellenem. Ez tény.

A Fidesz és a kormány mindenesetre bizalmat szavazott Önnek, illetve a Lungo Dromnak. Hátradőlhet?

Ellenkezőleg, csak most kezdődik az igazi munka. Tavasszal Kövér László házelnök úrral, a közelmúltban pedig Balog Zoltánnal, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjével kötöttünk megállapodást. Elég ugyanis a zavarkeltésből, a mesterséges botránykeltésből, itt az ideje, hogy folytassuk, megerősítsük azokat a korábban közösen indított kezdeményezéseket, melyek uniós szinten is egyedülálló eredményeket produkáltak. Ehhez párbeszéd kell az érintettek, a cigányság ügyéért elkötelezettek között. A Lungo Drom készen áll. Immár a statisztikai adatokból is látszik, hogy a különböző programok sikeresek, egyre több roma vesz részt a felsőoktatásban, erősödik a korai fejlesztés, a hároméves kortól kötelező óvodáztatást pedig még az Európai Bizottság is elismerte. Csökkent a szegénységi kockázatnak kitettek aránya is, a különböző támogatások hasznosulását ellenőrző monitoring rendszert pedig az OECD részéről nevezték példaértékűnek. Bár sok még a teen­dő, van mire büszkének lenni, van mit megvédeni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2017. november 30. 10:15
NE ragozzátok túl Farkam Flórián szerepét. Hány szavazót tud ő megmozgatni, még ha disznyót is vágnak nekik. Hány cigány lehet Magyarországon ? 200 ezer ? Ebből Flóri mennyire tud hatni az országban ? 60 -70 ezerre? Ez lóf@sz , nem döntő érték. Nem ebből jön össze a kétharmad. Na ugye ?
he-he
2017. november 29. 17:44
Te csak mocskolod a cigányságot geci lótolvaj!
Mindjárt
2017. november 29. 17:01
Melyik cigány tesz több kárt a magyaroknak? Farkas Orbán
larry
2017. november 29. 16:48
Igen, eddig is világos volt, hogy a fideszre szavaz a cigányság, de a kérdés, hogy mi lesz most az árfolyam? Egy lefényképezett fidesz x-ért kétezer forint, meg egy adag kóstoló a helyi cigány önkormányzati képviselőnél szervezett disznóvágásról? Vagy csak a kóstoló? Nagyságrenileg ilyeneket lehetett hallani korábban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!