Ej, ráérünk arra még!

2017. november 22. 07:13

Tragikomikus, hogy a Fidesz leváltására szövetkező ellenzék soraiban még mindig akadnak, akik udvarolni próbálnak a Jobbiknak.

2017. november 22. 07:13
Czene Gábor
Czene Gábor
Népszava

„Tragikomikus, hogy a Fidesz leváltására szövetkező ellenzék soraiban még mindig akadnak, akik udvarolni próbálnak a Jobbiknak. Ahelyett, hogy a frigy elmaradásán örvendeznének, észre sem vették, hogy már rég kosarat kaptak.

»A helyzet az, hogy a Jobbik lelkét, amelyet 2006 után az én vezetésemmel adtunk ennek a közösségnek, most az én vezetésemmel vettük el« – Vona Gábor, a Jobbik elnöke tavaly nyáron ezzel a bejelentéssel igyekezett érzékeltetni, hogy komolyan gondolja pártja irányváltását.

Talán arra jutott, hogy a Jobbik talpasai – és egyes parlamenti politikusai – olyan országot képzelnek el, amelyben ő maga sem szeretne élni. Politikai érdekei is azt diktálták, hogy elinduljon a centrum felé. A módszeres néphergelésben utazó Fideszt kockázatos vállalkozás lett volna megpróbálni jobbról előzni.

A teljes lélekcserét azonban képtelenség néhány év leforgása alatt végrehajtani egy pártban. A Jobbik túl sokat rombolt ahhoz, hogy könnyedén elhiggyük, most már tényleg építeni akar.

A baloldali ellenzék és a Jobbik úgynevezett technikai koalíciójának tervével Karácsony Gergely jött elő még az előző ciklusban, az LMP képviselőjeként. Az ötlet lekerült a napirendről, de később – a mérséklődő jobbikos retorikával párhuzamosan – vad burjánzásnak indult.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2017. november 27. 08:49
Minden párt a választások előtt megpróbálja pozicionálni magát.Ez természetes dolog.Hogy jól lavíroztak, vagy nem,végül is mi döntjük el jövő áprilisban,és ez a lényeg.
kispufi
2017. november 22. 10:07
még mindig? most csak igazán! és hát miért is ne: ezek vagytok. önbizonyítvány önmagatokról.
cutcopy
2017. november 22. 09:30
Ez nem ért meg egy cikket, húzz be egy ikszet a Jobbik összefogás ellen a ballibsi táborodban aztán ülj le és várj, legalább is addig míg meg nem gondolod magad.. )
Dénia
2017. november 22. 09:25
Ez tragikus, komikus, és nagyon szürreális. A ballib holdudvar részéről, meg a Vona bandájának részéről is. Nincs itt semmiféle kikosarazásról szó, tényleg folyamatosan szimatolják egymást körbe. Nem hittem, mikor egy éve ez felmerült, hogy tényleg ez lesz, őrültségnek tartottam. De itt tartunk. Együtt fognak működni. Miközben ezzel a ballib oldal is el fogja veszíteni még a meglévő és eddig kitartó szavazóinak jó részét, a jobbik meg főleg. Ez teljesen biztos. És akkor majd lehet pislogni, hogy a fidesz megint kétharmaddal megnyerte a választást, ha nem négyötöddel. Aminek csak egy része lesz a sikeres kormányzás, meg a hiteles nemzetpolitika. Jó nagy része lesz benne a teljes ellenzéknek szélbaltól a széljobbig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!