Az egyenlő elbánásról

2017. szeptember 05. 20:02

Az eddigi évszázados gyakorlattól eltérően nagyhatalmú magánemberek gyakorolják a cenzúra míves mesterségét.

2017. szeptember 05. 20:02
Aristo
Pesti Srácok

„A sajnálatos charlottesville-i események után – mint arról írtam – sok tartalomszolgáltató letiltotta oldalairól a »náci« anyagokat. Mondván, hogy azok rendszeres fogyasztása – az arra alkalmas, ideológia vezérelt elmeállapotúakban – erőszakhoz, gyilkosságokhoz vezet. A haladó sajtó természetesen diadalkiáltásokban tört ki. Az Index című simicskista kiadvány például »Az internet elkezdte kiirtani a nácikat« címmel hallatott örömujjongást.

Mindez a baloldali szíveknek oly kedves cenzúra, mégpedig annak is posztmodern, privatizált változata. Az eddigi évszázados gyakorlattól eltérően itt ugyanis nagyhatalmú magánemberek gyakorolják a cenzúra míves mesterségét. Régebben ez az állam feladata volt, és valami, általa konstituált, többségi »közjó« érdekében folytatták. Most is így mondják, ám – ha lehántjuk a hazug mázat a dologról –, akkor a tulajdonosok önkényes döntéseit találjuk, melyet legfeljebb a várható haszon csökkenése, vagy növekedése befolyásolhat. Miután az említett nagy befolyású személyek szellemtörténeti – és egyéb – műveltsége legalábbis kétséges, döntéseiket nyilván elsősorban a szellemi divat és a hasonszőrűek elvárásai, na meg a profitelvárások befolyásolják.

Furcsa módon fel sem merül, hogy a hasonló nyíltan kommunista, osztályharcos szellemiségű honlapokat, ahonnan Marx, Lenin, Mao és Che Guevara képei néznek vissza ránk, és nyíltan dicsőítik a tömeggyilkosokat, szintén – hasonló érvek alapján – be kéne zárni. Mint például a fenti képen látható könyvesboltot a kaliforniai Berkeley-ben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2017. szeptember 06. 07:45
A nép már csak olyan, hogy a mikro történelemből ítél, bármit is szajkózzanak utólag a tudományosnak álcázott propagandaadók. Jöttek a németek, akik kifizették a tojást a tanyasi parasztnak, amit elvittek, kicsit később nyomukban az oroszok, akik egy rövid sorozattal kopogtattak be, majd elvitték a lovakat. Kedvenc mérőeszközünk, az antiszemitizmus-detektor is azt mutatja, az oroszok mindig is kreatívabban babráltak ki a túlszaporodott zsidókkal. Minimum furcsának tartom a Nyugat hamis nosztalgiáját a területén sosem volt kommunizmus iránt. Talán a bűntudatból táplálkozik, ugyanis Adolf után a forradalmi balnak még az írmagját is igyekeztek kiirtani. Minimalizálva a várható kár nagyságát.
catalina9
2017. szeptember 06. 07:45
Philip Weiss, az amerikai portál főszerkesztője hosszú, adatolt elemzésében utasítja vissza azt az állítást, hogy Trump elnökké választásával a zsidóknak félnivalójuk van az Egyesült Államokban. Amerikai zsidóként – írja – csak azt tapasztalja a zsidók Marc Zuckerbergtől, Stephen Spielbergen át Bob Dylanig az amerikai presztízshierarchia ranglétrájának tetején állnak. Csak nem attól rettegnek az amerikai zsidók, hogy hegemóniájuk alkonya megkezdődött?"
catalina9
2017. szeptember 06. 07:19
Ismét dübörög a liberális cenzúra Mark Zuckerbergéknél, ugyanis törölték Udo Ulfkotte, A menekültipar és A megvásárolt újságírók című könyvek szerzőjének Facebook-oldalát. A német tényfeltáró újságíró közösségi oldalát mintegy 30 ezer ember lájkolta."
catalina9
2017. szeptember 06. 07:14
Fahrenheit 451! Jellemző a látványlibsikre, hogy évtizedeken át hogy szörnyülködtek a zsidó szerzők hitleri könyvégetésen, nem szörnyülködtek azon, hogy elődeik a zsidóktól hemzsegő bolsevikok ki sem adta könyveket, viszont börtönbe zártak írókat, most meg már azt is könnyen megértik, hogy szobrokat döntenek le...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!