Az a jó, ami rossz

2017. augusztus 25. 07:06

Nem húsba vágó kérdés, mégis tanulságos megvizsgálni, vajon minek szokott örülni a magyar ellenzék.

2017. augusztus 25. 07:06
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„Nem húsba vágó kérdés, mégis tanulságos megvizsgálni, vajon minek szokott örülni a magyar ellenzék. Mi az a fejlemény, ami mosolyt csalhat mostanság a legfeljebb a szavak szintjén kormányváltásra készülő politikusok arcára, Bokrostól kezdve Gyurcsányon át egészen Vonáig? Azt már tudjuk, hogy az olyan teljesítmények, mint a vizes világbajnokság sikeres lebonyolítása, az uniós átlagot meghaladó gazdasági növekedés vagy akár a rekordalacsony munkanélküliség nem teszi boldoggá az említett urakat.

Sokkal inkább feltüzeli őket, illetve az értük dolgozó hírportálokat mondjuk az, hogy a térségünkbe pofavizitre érkező Emmanuel Macron, akinek megválasztása óta saját országában történelmi léptékben csökkent a népszerűsége, nem látogatja meg Orbán Viktort, illetve Magyarországot. Lám-lám, a kormányfő már a hőn szeretett galloknak sem kell, amúgy meg milyen fantasztikus ember is ez a nagyon felvilágosult nyugati politikus, hogy viszályt próbál szítani a régió államai között, bárcsak befuccsolna a visegrádi együttműködés – foglalható össze a minapi fejlemények nyomán kialakuló ellenzéki hangulat sajtóbeli manifesztálódása. Vagyis: ami rossz hír az országnak, jó hír nekik.

Hogy Orbán-Macron-csúcsról még csak ötletszinten sem volt szó, és a francia elnök amúgy az ősz folyamán külön találkozik majd a V4-ekkel, így vélhetően Orbán Viktorral is kezet ráz a kamerák kereszttüzében, nos, ez legfeljebb lábjegyzet arrafelé. Persze nincs min csodálkozni: ez a kör annak örülne a legeslegjobban, ha elindulna hazánk ellen a források befagyasztásával járó, úgynevezett hetedik cikkely szerinti uniós eljárás, kissé megroggyana a gazdaság, bejönne az IMF is, ebbe belebukna a kormány, majd köszönthetnék a teljes politikai káoszt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2017. augusztus 25. 12:02
Macron is the french Gyurcsany. Enjoy!
Mich
2017. augusztus 25. 10:41
Az a jó (a libsibolsináciknak), ami rossz (a Kormánynak és az Országnak). Tudjuk.
noMores
2017. augusztus 25. 10:02
Például a Videoton leszereplésének. Mert annyira rátelepszik a korrupt hatalom a focira, és annyira nem ért hozzá, kell nekik a pofon. Milyen kurvaszar lehetett ennek a barom orbánnak élőben végignézni, hogy a havercsapat tövig szop, és kiesik. Már megint. Pártállami időket idéző állami támogatás, VIP-szektorban kedélyes kvaterkázás, és közben ezt a FOST kell nézniük. Megérdemlik a mocskok!:)
KannibálTatárÚr
2017. augusztus 25. 09:27
Minek tud örülni az ellenzék? Pl. a Vidi vereségének. A TV-ben már megszólaltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!