Így járatja le Vonát a nyugdíjasok előtt a Fidesz

2017. augusztus 23. 07:46

Ez a kevesebb mint egy perces szöveg – többet úgyse hallgatnak végig az emberek – a politikai propaganda kalasnyikovja: az adott műfajban ennél jobbat nem lehet előállítani.

2017. augusztus 23. 07:46
Zsuppán András
Válasz.hu

„Ma már el is kezdte hívognatni a Fidesz adatbázisaiban szereplőket egy idősebb férfihang, hogy a párt nevében a következő tájékoztatást adja:

»Jó napot kívánok, a Fidesz nevében keresem. Azért hívom, mert önnek is tudnia kell, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat. Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és trágárul ordibálnak. Ez felháborító! A Jobbik szégyellheti magát! Nem először fordítanak hátat az időseknek, nem először sértegetik őket. Vona Gábor kijelentése csak a legutóbbi példa. Ne felejtsük el, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk! Köszönöm, hogy meghallgatott.«

Hivatásos politikafogyasztóként az ember kénytelen hódolattal adózni a szöveg előtt. Egyszerű, tömör, vérprofi alkotás, egyáltalán nem bonyolult, mégis bombabiztosan működik. Ez a kevesebb mint egy perces szöveg – többet úgyse hallgatnak végig az emberek – a politikai propaganda kalasnyikovja: az adott műfajban ennél jobbat nem lehet előállítani.

A rövid felvezetésben elhangzik egy erős állítás, hogy Vona Gábor megsértette a nyugdíjasokat. Ez ugyan nem igaz – a Jobbik elnöke kifejezetten csak a nyugdíjasok egy kisebb, de hangos csoportjáról, a politikailag radikalizálódott, józan eszüket elvesztett pártaktivista idősekről beszélt, és legalább három tiszteletkörben próbálta világossá tenni, hogy nem általánosságban fogalmaz. (Még azt is beleírta, hogy saját szülei is nyugdíjasok.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2017. augusztus 23. 22:32
Andràs ne mentegesd Vonàt!Vona "fideszes nyugdijasokrol"ugatott, vagyis nem kevesebbet àllitott mint hogy a verbàlisan eroszakos,hozongo idosebb ember a fideszre szavazo nyugdijas prototipusa! Sèrtès volt ez a javàbòl, kb olyan mint mikor a ballib szellemoriàsai gunyoljàk a vidèki embereket.Mondjuk az megint màs kèrdès,hogy akàrhogy is szòltak be Vonànak,boven megèrdemelte.
Hóvirágcsempész
2017. augusztus 23. 21:53
"a Jobbik elnöke kifejezetten csak a nyugdíjasok egy kisebb, de hangos csoportjáról, a politikailag radikalizálódott, józan eszüket elvesztett pártaktivista idősekről beszélt, és legalább három tiszteletkörben próbálta világossá tenni, hogy nem általánosságban fogalmaz. (Még azt is beleírta, hogy saját szülei is nyugdíjasok.)” Nagyjából erről van itten szó . A fityesz lealázta magát a sárga földig. GECI mind .
makapaka2
2017. augusztus 23. 18:51
Vona egy ideje saját magát járatja le.
catalina9
2017. augusztus 23. 18:35
A nevem Vona! Tahó Vona! Őfelsége 00 számú ügynöke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!