Hol áll a Momentum?

2017. június 14. 11:40

Miért gondoljuk, hogy a konzervatív, liberális és baloldali értékek szemben állnak egymással?

2017. június 14. 11:40
Bojár Gábor
HVG

„Kedves momentumos lányok és fiúk! Sokan szemetekre vetik – különösen liberális és baloldali barátaim – hogy nincs világos programotok, nem vallotok színt, nem horgonyoztok le egyértelműen a fő európai irányzatok – konzervatív, szociáldemokrata vagy liberális – valamelyike mellett. Én ezt nem hiányolom. Ezt úgy értem, hogy mindhárom értékrend elemeit magatokénak valljátok, azok vadhajtásai nélkül.

Miért gondoljuk, hogy a konzervatív, liberális és baloldali értékek szemben állnak egymással? Miért gondoljuk, hogy a hazaszeretet szemben áll a világ egészének sorsáért is érzett felelősséggel? Miért gondoljuk, hogy az életünknek fogódzót és irányt szabó vallás nem lehet toleráns nemcsak más vallásokkal, de az ateizmussal szemben is, ha ezek is olyan morális, együttélési normákat követnek, melyeket közösen elfogadunk? Miért gondoljuk, hogy az egyén elidegeníthetetlen jogainak védelme szemben áll a közösségért érzett felelősséggel és kötelezettségekkel? Miért gondoljuk, hogy a szegényekért, elesettekért érzett szolidaritás szemben állna a produktív versenyszellemet ösztönző meritokráciával? Miért gondoljuk, hogy egyesek gazdagodása mások szegényedésének árán történhet csak? Miért nem tudjuk elfogadni a kirívónak tűnő gazdasági egyenlőtlenségeket akkor sem, ha az a társadalom egészének javát szolgáló teljesítmények elismerésének eredménye, és ha a kimagasló jövedelem együtt jár közös terheinkhez történő kimagasló hozzájárulással is?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. június 15. 07:15
ÁVH -->SZDSZ--> MOMENTUM--> MOMENTKLATURA
catalina9
2017. június 14. 18:01
Miért gondoljuk, hogy a konzervatív, liberális és baloldali értékek szemben állnak egymással? Miért gondoljuk, hogy a hazaszeretet szemben áll a világ egészének sorsáért is érzett felelősséggel?" Nem gondoljuk! Tudjuk!!
puszika
2017. június 14. 15:59
Ó kedves Bojár! Persze hogy azt mondjátok,hogy nincs programjuk hiszen nem azt mondják amit ti.Ez a ballibsiknék halálos bűn.Így aztán a nagy belharcban inkább a konzervatívokat is össze akarjátok kenni saját fekáliátokkal. Legyen mindenki büdös ha már ti azok vagytok! Mert a Momentum benneteket is támad és ez skandalum. Másokat azt persze lehet, csak benneteket ne. A kérdések? Csak felteszed őket,válaszod nincs! Erre csak Orbán meg kormánya adott eddig kielégítő választ. Amúgy meg a momosoknak tényleg nincs programjuk,de nem abban az értelemben ahogyan azt te gondolod!!
nyugalom
2017. június 14. 15:07
A belvarosi libsiken kivul ki foglalkozik ezzel az aberralt bandaval?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!