Vona, a nemzeti antihős

2016. november 13. 11:20

Mégis hogyan nevezheti magát a Jobbik nemzeti pártnak azt követően, hogy a kényszerbetelepítés elleni harcban a kvótapárti baloldal mögé állt be?

2016. november 13. 11:20
Fodor Csaba
Nézőpontok

„A Jobbik közösségén belül is többen úgy vélték persze: ha másban nem is, de ebben a kérdésben értelmetlen szembemenni a józan ész diktálta realitással. Vona Gábor, a magát nemzeti pártként definiáló Jobbik elnöke mégis nemzeti antihőssé vált azzal, hogy a kényszerbetelepítés elleni harcban végül a kvótapárti baloldal mögé állt be. A nemzeti ügyek melletti kiállást és ezek képviseletét így ma egyedül a kormánypártoktól remélhetik a magyar választópolgárok.

Sajnos már a népszavazási kampányban is voltak aggasztó jelek, amelyek előrevetítették a Jobbik elnökének 180 fokos fordulatát. Ugyanis bár a Jobbik kimondva szintén a kényszerbetelepítés ellen foglalt állást, a nem szavazatok győzelméhez semmit nem tettek hozzá. Több olyan térségben is elmaradt a népszavazási részvétel az országos átlagtól, ahol Vona Gábor pártja valamivel jobban beágyazott.

A pártrelnök korábban maga is arról beszélt: az alaptörvény-módosítás elutasítása a kvótacsomag elleni küzdelemben felér a hazaárulással, e kérdésben pedig nincs helye a pártpolitikai szempontoknak. Most mégis a ő volt az, aki elkezdett önös, hosszú távon egyébként aligha kifizetődő, kültelki cselekkel gáncsoskodni. A Jobbik ugyanakkor – a pártelnök nyomására – lényegében azt érte el ezzel a taktikával, különösen az alaptörvény-módosítás leszavazásával, hogy saját támogatói egy részével is szembekerült, akik elmentek a népszavazásra és elutasították a brüsszeli kvótacsomagot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2016. november 14. 13:31
"Mégis hogyan nevezheti magát a Jobbik nemzeti pártnak azt követően, hogy a kényszerbetelepítés elleni harcban a kvótapárti baloldal mögé állt be?" Mégis hogyan nevezheted kvóta elleni harcnak ezt a nevetséges színjátékot, ha a mutyikirály zorbán és a figec a mutyi és lopás mögé álltak be ? ja, hogy a megtömött zseb fontosabb, mint a haza ? nagyon nem tettek ez ellen a haza árulás ellen.
csuka
2016. november 14. 08:58
Fodor Csabának, a szaros nyelvű nemzethy hősnek is jut a fideSZDSZ 30 ezüstjéből.
Toledo
2016. november 14. 06:08
Nos, ma megszavazza-e a Fidesz a saját indítványát,azzal a "jelentéktelen" letelepedési módosítással, vagy beáll a hazaárulók közé?
Géká
2016. november 13. 22:58
na az újgenerációs Mrázágostongéfodorgáborbaloghákosgergely felfelenyaló hitvány karrierista. A jellemtelen, elvek nélküli , ízléstelen gerinctelen seggbáb a kutya hajával. Szavazza meg a gazdád a parlamentben a Jobbik módosítóját aztán kész. Már látom, ahogy a gazda füttyszavára magyaráz ez a puhos kis gerinctelen az echo tévében, hogy miért nem szabad megszavazni a jobbik alkotmánymódosítását, mert mennyire kell az eu-s kvóta csak a jobbik nem elég európai, hogy ezt belássa. Nincs gerince ezért nyeklik nyaklik , pörög forog a véleménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!