A Fidesz a referendum másnapján megkezdte a Jobbik felszámolását

2016. október 06. 20:36

A cél az, hogy 3,28 millió ember népszavazási támogatóból a Fidesz támogatójává alakuljon.

2016. október 06. 20:36
Zsuppán András
Válasz.hu

A cél az, hogy 3,28 millió ember népszavazási támogatóból a Fidesz támogatójává alakuljon. Azok, akik az ügy miatt szavaztak a kormány szándékának megfelelően, váljanak kormánypártivá. Ez a csata kezdődik most meg, és ebben a csatában a kormány ellenfele a Jobbik.

G. Fodor Gábor, aki elszántan hisz a szómágia erejében, ezt a csatát már eldőltnek is nyilvánította»Mi vagyunk a 98%«, mondja. »Ha történelmi időtávlatban nézzük a változást, mindez azt is jelenti, hogy egymillióval nőtt az Orbánt támogatók tábora 2014-hez képest. És ezzel a helyzet kísértetiesen hasonlít 2008-ra. Ekkor a szociális népszavazás állított a Fidesz mellé újabb félmillió embert. Ebből lett aztán a Fidesznek 2010-ben kétharmada. Most is ez lesz. 2018 közeleg.«

G. Fodor Gábornál megtörtént a választás utólagos átértelmezése. Már nem a migrációról szólt a referendum, hanem a kormány politikájának elfogadásáról (a helikoptert is tessék megenni, igen, nem finnyáskodunk). A »nem« szavazótábora a Fidesz szavazótábora.

Ahhoz, hogy a monitorra vetett szó valósággá váljon, hogy meglegyen a négyötöd, vagy a kilenctized, ahhoz Vona Gábor alól ki kell szervezni a Jobbikot. Mert melyik az a nagy szavazói csoport, ami eredetileg nem támogatója a kormánynak, és mégis nemmel szavazott? Elsősorban a jobbikosok.

A baloldalról kevesebben jöttek a 3,28 milliós táborba, és őket nehezebb is lenne tartósan a Fideszhez kötni, mert többségükben mélyen ellenségesek a kormánnyal. A jobbikosok azonban többségükben jobboldaliak, majdnem fideszesek, csak elcsángáltak kissé.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krakken96
2016. október 08. 19:40
a népszavazás főleg belpolitikai célokat szolgált és vele a jobbikot akarták félreállitani,ezt tudjuk viszont azok akik feltétlenül vakfegyelemmel hisznek Orbán Viktorban nos szerintem ők kisebb részét képezik a támogatóinak, a többiek csak realisták és főleg idős emberek a vakhivők, ha Orbán elmegy nem lesz meg a vezér és akkor a fidesz visszasüllyed középpártnak, a választásokra biztosan a migránsellensekampánnyal készülnek a jobbik ellenében,a fidesznek a jobbikot kell legyőznie a totális győzelemhez,viszont ha a következő másfél évet is az állandó migránsveszéllyel akarják áthidalni visszasülhet és a realistán gondolkodó szavazok meggondolják hogy 18 ban is a fideszre szavazzanak,különösöbben rosszabbul nem végezték a dolgukat mint az eddigi kormányok egyszerűen itt az ideje,hogy menjenek,számomra a népszavazás bukása tette nyilvánvalóvá.
kálmi
2016. október 08. 10:23
Ezt aztán ne sózd a fidesz nyakába! Vona kezdte meg a jobbik felszámolását és aki értelmesebb a jobbikból annak észre kellett volna vennie már jóval korábban. a bizonyítékot Kőszeg Ferenc írta meg: „De mondok valamit, ami olvasóimat vélhetőleg még inkább felháborítja. Orbán ellenében még Vona Gáborra is lehet szavazni. Mert e pillanatban semmi sem előbbre való, mint Orbánt kirobbantani a székéből.”
csurcsányi
2016. október 07. 23:44
Szerintem meg a jobbik kezdte meg saját maga felszámolását,mert akik küldték őket ,így látják jónak.Hogy kik hozták létre,és miért,azt Csurka István már rég leírta! A MIÉP-t fel kellet számolni!
kukagyerek
2016. október 07. 13:02
"A jobbikosok azonban többségükben jobboldaliak, majdnem fideszesek, csak elcsángáltak kissé." ------ Mint, ahogy az a barom agyad elcsángált kissé a valóságtól. A jobbik mögött nemzeti oldal áll és nem jobboldali. Nagyon nagy különbség!!! A jobboldal (fidesz) az MSZMP jobboldala, baloldala meg az mszp. Posztkommunisták. Úgyhogy ez a sunyi és álságos okfejtést feltehetően a szalámizás elősegítésére okádtad ide, te szutyok. Azt remélve, hogy a jobbik tagjai és szimpatizánsait is meglehet vezetni, mint a narancsos ökröket. Ne reménykedj, pöcsfej!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!