Ki az aljas valójában?

2016. május 19. 07:45

Kevés közérdeklődésre számot tartó fontosabb esemény van annál, mint az, ki lesz Magyarország következő államfője. Aki arra hivatkozik, hogy ez magán- és nem közérdek, az vagy ostoba, vagy ostobának nézi az újságolvasók, tévénézők és rádióhallgatók millióit.

2016. május 19. 07:45
Szilágyi Richárd
Magyar Nemzet

„Napok óta Rubovszky György szokatlanul őszinte mondata tartja lázban a hazai közélet iránt érdeklődőket. – A Viktor nem engedi meg – ezzel indokolta ugyanis az igazságügyi bizottság kereszténydemokrata elnöke egy fideszes képviselővel folytatott beszélgetésben, hogy miért nem választják meg újra köztársasági elnöknek Áder Jánost jövőre a kormánypártok.

A KDNP-s politikus szavait a Hír TV rögzítette egy múlt heti, sajtónyilvános bizottsági ülés előtt. A rutinos honatya utólag hiába igyekezett azzal menteni a dolgot, hogy Áder neve nem hangzott el, mindenki számára egyértelmű, kire célzott a bőbeszédű elnök. Zárójelben jegyzem meg, még nagyobb botrány lehetett volna abból a mondatából, amely szerint akár házszabálysértés árán, de megakadályozza egy jobbikos javaslat napirendre vételét. A sajtó mégis az előbbi mondatra ugrott rá, és cincálta szét. Zárójel bezárva.

Abban, hogy »mit enged meg Viktor, vagy mit nem«, valójában semmi újdonság nincs. A különböző közjogi méltóságok és vezető állami tisztségviselők választási folyamatát az alaptörvény rögzíti. Az is tény, az ebben foglaltak annak ellenére sem sérültek, hogy 2010 óta a legfontosabb pozíciókba Orbán Viktorhoz közel álló emberek kerültek. Így volt ez Áder János esetében is, aki 2012. április 16-án a kormányfő javaslatára lett a Fidesz–KDNP frakciószövetség államfőjelöltje. Rubovszky állításából éppen ezért nem is az a fontos, hogy ki mit nem enged, hanem az, hogy egy évvel Áder mandátumának lejárta előtt már megszületett a döntés arról, hogy a kormánypártok nem a korábbi fideszes európai parlamenti képviselőt, az alaptörvény egyik atyját jelölik államfőnek. Valójában ez a kínos a Fidesz– KDNP számára, hiszen szinte lehetetlen lesz megmagyarázni Áder mellőzését. Azt fel sem tételezem, hogy az lenne a baj a jelenlegi államfővel, hogy elsősorban a nemzet, és nem a kormánypártok érdekeinek megfelelően látja el a feladatát...

A történet azonban nemcsak a Fidesz belső harcairól szól, hanem annál jóval többről. Arról, hogy mit gondolnak a kormánypártok a valódi sajtó működéséről. Miután Rubovszky lebukott, ő és pártja a Hír TV-t támadta meg azzal, hogy egy magánbeszélgetést hozott nyilvánosságra. Őt idézve aljasok voltak a kollégák. Szerintem meg profik, úgy, mint 12 évvel ezelőtt. 2004-es emlékeim szerint az akkor ellenzékben lévő Fidesz és a KDNP nem emelt kifogást, amikor szintén a televízió kameráinak köszönhetően derült ki, hogyan viccelődött Zuschlag János a holokauszt áldozatairól a Terror Háza Múzeum előtt. Eltelt több mint egy évtized, és mára az is »magánbeszélgetéssé« vált, ami egy parlamenti bizottságban hangzik el.

A Fidesz–KDNP politikusai – tisztelet a kivételnek – egyébként már akkor sem értették a nyilvánosság működését, amikor bojkottot hirdettek a Magyar Nemzet ellen. Nem fogták fel, nem minket, hanem az olvasókat büntetik azzal, hogy nem tesznek eleget tájékoztatási kötelezettségüknek. Kevés közérdeklődésre számot tartó fontosabb esemény van annál, mint az, ki lesz Magyarország következő államfője. Aki arra hivatkozik, hogy ez magán- és nem közérdek, az vagy ostoba, vagy ostobának nézi az újságolvasók, tévénézők és rádióhallgatók millióit. Mindezt abban az épületben, ahová e milliók voksainak köszönhetően jutottak be. 2018-ban a szavazófülkék magányában ők is felteszik majd a kérdést: valójában ki is az aljas?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2016. május 19. 17:24
Ez az egész Rubovszky ügy csak azt bizonyítja hogy mennyire ingerszegény manapság az ellenzék, egy huszadrangú jövőre esedékes KE ügy miatt a csámcsogás reményében képesek és azonnal félredobják az eddig véres szájjal üvöltözött oktatást, korrupciót és földmutyit.. )
Vezetéknév Utónév
2016. május 19. 11:49
A Fideszben már régóta nem léteznek morális kérdések. Egyetlen szempont mérvadó: hogyan lehet még több pénzt és hatalmat szerezni.
Morgen
2016. május 19. 10:30
No, szóval: Bárki jó lenne, csak ne Orbán embere legyen. Orbánnak lennék, Gyurcsányt jelölném, ha már azt képzelik, hogy Orbán dönt. Végre lenne egy nyugodt időszak az országban. Feri járkálna összevissza reprezentálni, boldog lenne a poszttal, így le lehetne zárni az Együtt-PM balfácánságokat és a DK is menne a levesbe. Ötletem zseniális, várom a diszlájkokat a smogger-klónoktól.
states
2016. május 19. 09:36
Simicskacsicskák. Ha valaki hülyének nézi az újságolvasókat, tévénézőket, rádióhallgatókat, azok ti vagytok ott a simicskamédiánál. Ahol meglehetett csinálni parancsszóra a 180 fokos fordulatot 24 óra alatt. Ez mellett a teljesítmény mellett még szegény Népszabié is eltörpül, amikor a rendszerváltás környékén a világ proletárjai egyesüljetekből világ bankárjai lettek. Még ehhez is legalább néhány hét kellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!