Ennél nagyobb sötétség nem lesz

2016. február 16. 18:34

A pozitív gazdasági hírekhez kreatív könyvelőnk, Irénke segítségével statisztikákat is elő tudunk állítani: senki nem tud úgy GDP-t felkerekíteni, sőt, merőben új adatokat kitalálni, mint ő.

2016. február 16. 18:34
Seres László
Seres László
hvg.hu

„Tisztelt Nemzeti Együttműködés, az elmúlt napokban sokat olvasom az újságban, látom a tévében, hogy bizonyos közfeladatokat olyan bennfentes személyekre bíznak erősen kiszervezés jelleggel, akik nem minden esetben állnak a szakmapolitikai helyzet magaslatán, sőt, hovatovább kontár benyomást keltenek. Ez bizony rossz vért szül az olyannyira vágyott Nemzeti Egység oltárán, hiszen mit várjanak a kisemberek azoktól, akik nem mindig tekintik irányadónak úgy a szakmaiságot mint a költségtakarékos kivitelezést, sérelmünkre?

Az tehát a javaslatom, hogy bízzák akciós szakemberre a közfeladatok ilyen irányú kiszervezését, éspedig rám, különös tekintettel az ár-érték arányomra. Cégem, a három éve tízezer forintos alaptőkével bejegyzett Wartburg Tourist Betéti Társaság (ez a sógorom kocsija hosszú évtizedek óta) a keményen dolgozó kisembereket szolgálja, jutányos áron. Nem vagyok ugyan otthon a Tisztelt Együttműködés berkeiben, és nem voltam Habony Árpád esküvői tanúja (bár még lehetek), de a rendszerváltás hajnalán kitanultam a független vállalkozói lét alapjait, a maszek zöldség-gyümölcs kiskereskedési szektorban.

Előre bocsátom, hogy amióta az eszemet tudom, tehát a 2010-es választás óta, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének lelkes támogatója vagyok. Mint minden rendszernek. Emlékérmem van róla, hogy a hősies Fülkeforradalom idején a rádiónál harcoltam, a Békemeneten megvédtem hazánkat a Brüsszeltől. Nem szeretem, ha bárki bemigrál az országunkba, nem grasszálok borotválatlanul, a kockás flanelingemet 1980 óta fel nem vettem. (Itt említeném meg, hogy viszont a foci révén régóta ismerem Szijjártó Pétert, én szoktam benne néha az elemet kicserélni.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. február 17. 07:55
Már megint hazudsz. A pozitív gazdasági eredményeket nem csak a kormány hangoztatja, hanem az összes ezügyben megszólaló nemzetközi szervezet, az eu, az IMF, a hitelminősítők, és mindenki elismeri.
balbako_
2016. február 17. 07:25
Már az IMF is átállt a Patáshoz! (Ezt a HVG nem tudja? A G nem gazdaságot jelent, hanem gazember elfogultságot?) A magyar gazdaság nagyon jól teljesít, és a sérülékenysége is lényegesen csökkent” – olvasható a Nemzetközi Valutaalap (IMF) értékelésében. A szervezet szakértői szerint annak ellenére igaz ez, hogy az ország államadóssága és annak finanszírozási igénye még mindig magas. Az IMF szerint a gazdaságpolitikának, a kedvező külső környezetnek és az uniós források hatékony felhasználásának hála erős a növekedés, és a munkanélküliség is jelentősen csökkent. A valutaalap közgazdászai szerint a fiskális és a monetáris politika is segíti a gazdasági növekedést, ugyanakkor felhívják a figyelmet az állam megnövekedett gazdasági szerepére is, ami miatt nőttek a magánszektor kockázatai.
Alarik
2016. február 16. 23:29
Ez a liberálbolsevik újságíró, egy egészen különös élőlénycsoport. A megszólalásig hasonlít az emberre. Amíg meg nem szólal...
tango47
2016. február 16. 22:36
Tessék szólni, hogy mikor nyomjuk meg a nevetés gombot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!