A kockás inges felbolydulás 2 nagy tanulsága

2016. február 23. 11:22

Bátor gesztus közalkalmazott tanároktól a kockás inges fotó, de ettől még nem lesz jobb se nekik, se a diákoknak, se az országnak.

2016. február 23. 11:22
Bede Márton
444

„Attól, hogy nagyon sok embernek nagyon elege van, és elfogy a türelme, az ég világon senkinek sem lesz jobb. Bátor gesztus közalkalmazott tanároktól a kockás inges fotó, de ettől még nem lesz jobb se nekik, se a diákoknak, se az országnak. A probléma felismerése az első lépés, a tiltakozás a második, de ezek után még jönnie kell valaminek ahhoz, hogy egy ilyen többé-kevésbé demokratikus rendszerben valóban történjen valami. (...)

A netadó elleni megmozdulás a kormány visszatáncolása után gyorsan kifújt. A tiltakozók elérték céljukat, majd élték tovább az életüket. Az oktatás esetében azonban ilyen győzelemre nem lehet számítani. Simán elképzelhető, hogy a kormány ebben az ügyben is visszavonul stratégiailag, esetleg még a Kliket is megszünteti. Voltak is már erre utaló nyilatkozatok. Ettől azonban a magyar oktatás helyzete, “gyermekeink jövője” nem lesz jobb.

Azért nem, mert ahogy ez hat év alatt világosan kiderült, Orbán Viktor és emberei képtelenek egy ilyen feladatot megoldani. Alkalmatlanok rá, és maga a feladat sem nagyon érdekli őket.

Sajnos az is elképzelhető, hogy erre Magyarországon senki sem képes. A magyar közoktatás - és persze az egészségügy - nem 2010-ben kezdett el rohadni. De ha a most kockás ingben fényképezkedő tanárok, a gyerekeik (gyermekeik!) hiányzását 29-én igazolni tervező szülők komoly változást akarnak, akkor az ilyen kedélyes tiltakozásnál többre lesz szükség. Politikai mozgalmak, ne adj’ isten pártok alapítására, kampányra, választási győzelemre. 

E nélkül a mostani kockás csoportképek körülbelül annyit fognak érni, mint 2014 divathóbortja, az ice bucket challenge.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. február 23. 19:03
Na akkor csak belehet vinni az iskolába a politikát Pukli alapítsa meg LIPP-et Lehet Iskolába Politika Párt, Puklipp
antioxi
2016. február 23. 18:59
Bede, ne reménykedj(etek)!
DrPepper
2016. február 23. 15:23
Az egészségügy és az oktatás eleve két olyan kérdés, amit "megoldani" nem lehet, legfeljebb javítani rajta. A világ nálunk gazdagabb felén is általános jelenség, hogy az emberek elégedetlenek ezekkel a területekkel. Javítani természetesen mindenen lehet, de aki azt ígéri, hogy majd ő "megoldja", az eleve hazudik.
catalina9
2016. február 23. 14:59
outsider1 [Hozzászóló kiszűrése] 2016. február 23. 12:46 Nem árt helyretenni a nagyonpolgárokat." Helyretették őket 2010-ben és 2014-ben, és 120 hónapja vezet a FIDESZ. SZÁZHÚSZ!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!