Mr. Cameron, döntse le ezt a falat!

2016. január 07. 19:08

Nyugodtan lepje meg Orbánt pár sallerrel és kokival, nagyjából ez az a nyelv, amit ő megért. Higgye el, megéri.

2016. január 07. 19:08
Seres László
Seres László
hvg.hu

„Hogy ez miért fontos? Azért, mert olyan emberre nem lehet EU-reformot, európai értékeken alapuló partnerséget alapozni, akinek a »nemzeti szuverenitás« nem azt jelenti, hogy legyen kevesebb brüsszeli bürokrácia és nagyobb belső szabadság és demokratikus elszámoltathatóság, hanem azt, hogy Brüsszel csak ne szóljon bele a szuverén autokráciámba. Ez az ember már semmiben nem hisz, miniszterelnök úr, csak abban, hogy közpénzből magánvagyonhoz kell juttatni a családtagjait és a baráti networkjét.

Biztos vagyok benne, hogy Orbán Viktor készséges partnere lesz a brit törekvéseknek. Ha akarja, már most borítékolom Önnek a délutáni állami sajtótájékoztatók tartalmát, »konszenzusos« nyelvezetét, a »Cameron is Orbánt követi« c. készülő Nézőpont-elemzést, az esti M1 híradó teljes hírblokkját, GFG pedig a 888-on azt fogja Önnek írni: »Küzdj!« Talán még a legvitatottabb pontban, a kelet-európai munkavállalókat négy évig sújtó szociális elvonásban is pro forma megértő lehet a magyar fél, hiszen könnyen úgy kalkulálhat: ennek lenyelése nem túl nagy ár azért, amit a másik oldalon nyerhet. Azt, amit Orbán »nemzeti szuverenitáson« ért.

Az a kérésem tehát, miniszterelnök úr, hogy álljon a sarkára, mármint a magyar miniszterelnöknek. Ön jóval több egyszerű délutáni közlekedési problémánál, Ön a brit miniszterelnök, az ég szerelmére, ne hagyja, hogy bárki a nyakába boruljon. Nem muszáj pont ma, itt, nálunk, de legkésőbb reformcsomagjának február 19-i prezentációján nyugodtan lepje meg Orbánt pár sallerrel és kokival, nagyjából ez az a nyelv, amit ő megért. Higgye el, megéri: bármennyire nagy is a hype körülötte menekültügyi keménykedése miatt, ez az ember nem Európa jövőjét, hanem a múltját jelenti.

Mr. Cameron, döntse le – ne a határkerítést, annak már sok értelme nincs, hanem azt a szimbolikus falat, ami a demokráciát a lopakodó diktatúrától elválasztja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2016. január 08. 10:31
szomorú a seres,mert Cameron Fletóval nem is találkozott.
sárospataki lány
2016. január 08. 10:18
Miért kellett a HVG-t a mértékadó gazdasági lapból leküzdeni a Magyar Narancs A szerk. rovatának színvonalára? Mindegy, ez valami gyomorfogató, a kb 12503 tagú magyar libertárius mikroközösségnek szóló lázító beszéd, és hát olyan is.
khomeini
2016. január 08. 09:39
De kár, hogy nincs sajtószabadság Magyarországon................
balbako_
2016. január 08. 07:54
Ez az ember beteg és a szennylapja annyira kritikátlan, hogy ez szinte példátlan. Egyszerűen rosszat, sőt rosszabbat kíván Magyarországnak (majdnem hazáját írtam ennek a patkánynak a csatorna a hazája) csak azért, hogy hasonló patkányok kerülhessenek hatalomra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!