A kerítés körítése

2015. szeptember 17. 08:30

Bukarest szerint Magyarország az egyre nyilvánvalóbb elszigeteltségéről próbálja elterelni a figyelmet, Budapest szerint a román kormányfő azért sértegeti Magyarországot, mert rosszul áll a szénája otthon.

2015. szeptember 17. 08:30
Szőcs Levente
NOL

„Fölösleges is sorra venni az egymás fejéhez vágott kijelentéseket, elég azt rögzíteni, hogy honnan hova jutottak el. Kezdődött román részről a magyar–szerb határon épült kerítés »európaiatlannak« minősítésével. Innen fejlődött a nyilatkozatháború két nap alatt Szijjártó Péter megállapításáig, miszerint »hazugságspirálba keverték magukat a román politikusok«. (...)

A probléma magyar szempontból az, hogy míg a budapesti álláspontot Európában nem sokan osztják vagy ha mégis, jól titkolják , addig a románok csupán visszhangozzák, amit Bécsből, Párizsból vagy Brüsszelből is hallunk. Legutóbb tegnap szögezte le Cecilia Malmström uniós biztos, hogy bármilyen kísérlet, amely falak és kerítések építésére irányul, »nem az az Európa, melyet mi akarunk«. A román kormányfő pedig váltig hangoztatja, hogy Románia a menekültkérdésben egyeztetett álláspontot képvisel. Bukarest nem akar önfejűsködni, a sarkára állni. Persze a román választók között is akadnak, akik a határozottabb, ha úgy tetszik: szuverénebb vezetési stílust kedvelik. Nekik ott van Gabriel Oprea tábornok, miniszterelnökhelyettes, aki időnként  enyhén komikus ünnepélyességgel  elmondja, hogy Románia »szerényen, de öntudatosan« elutasítja a kötelező kvótákat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2015. szeptember 17. 11:45
Milyen kár, hogy Németország nem Szíria mellett van - csak ezt tudom mondogatni napok óta. Calais-i kerítés nem kerítés, az rózsabokor. Vagy ha kerítés, akkor kolbászból van.
tango47
2015. szeptember 17. 10:50
Ahhoz képest, hogy csak a magyar Kormány terelése a migrációs válság, egész jól felforgatták Európát.
Berecskereki
2015. szeptember 17. 09:42
Ami a média körítéséből hiányzik A problémát az okozza, hogy a felelősséget egyes országok megkísérlik áthárítani, elmosni. Az okot a Közel-keleten, elsődlegesen Szíriában keresendő. Ezen belül azoknál az országoknál, akik közvetve, vagy közvetlenül részt vesznek ezekben a harcokba. Ezek közé tartozik Oroszország, Törökország, Izrael, az USA és az EU. Az EU-on belül pedig Franciaország, Németország, Anglia, Hollandia. Magyarország pedig ennek szenvedő alanya, mivel a migránsok tömege áthalad az országon. Más lenne a helyzet, ha a migránsok nem Görögország kerülnének Európa területére, hanem Horvátországban és Szlovákián, Ausztrián keresztül jutnának el Németországba. Vajon Ausztria miképpen oldaná meg? Visszatérve a felsorolt országokra elsősorban nekik kellett volna megfelelően kezelni a problémát. Nem most, hanem már tavaly, vagy még korábban. Ezt azonban elmulasztották, mert más fontosabb volt a számukra. Ezt ők is tudják, ezért a felelőséget terítik, a probléma megoldását együtt, melynek központja a kvóta rendszer lenni. A kvóta rendszer azonban nem oldja meg a több százezres, milliós migrációt és beláthatatlan következménnyel járhat. Magyarország az elsők között volt, aki felvetette a problémát, aki egyértelműen felszínre hozta a probléma gyökerét – megemlítve a felsorolt országot ténykedését – a probléma másként való kezelését, a kötelező kvóta elutasítását. Magyarország elutasítása, támadása ennek következménye, ezzel akarják saját magukról elhárítani a felelősséget.
Türelem
2015. szeptember 17. 09:16
Hát végig hallgattam a ma reggeli hírblokkokat, benne e ballib "családi médiát is - benne a Lánchíd Rádióig terjedő lakáj sávot is -, s hányingert kaptam. Minden ballib felvonultatta Magyarország létező belső és külső ellenségét, elemzőket, politológusokat, Német Külpolitikai Társaság, politikusokat, jogvédőket, nemzetközi jogászokat, akik szépen sorban bizonygatták, hogy Orbán egy náci, Magyarország kiírta magát Európából, érzéketlenek vagyunk az emberi problémák iránt. Hát hölgyeim és uraim! Európa nem létezik, csak az USA vezérelte Berlin-Párizs tengely, mameluk, megvásárolt, lehallgatott, presszionált, korrupt politikai elittel, s ezt az élősködő, nemzetáruló elitet hordozzák Európa népei a hátukon. vagyis nem létezik az a vonatkozási pont, sem gazdasági, sem politikai, s különösen nem morális értelemben, amire ezek hivatkoznak. Európa érdekeit ma Magyarország, s annak kormánya képviseli. Kivel szemben kellene kegyesnek, humánusnak lennünk? Az egyik neves magyar közgazdász ma reggel aról beszélt, hogy a népvándorlás egyik motivációja, mozgatórugója a német nagytőke azon érdeke, hogy változatlanul nyomott, tisztességtelen áron tartsa a béreket. Az utóbbi időben a kizsigerelt, kirabolt kelet-európai tagállamok egyre gyakrabban emelték fel a szavukat a béregyenlőség, de legalább a lassú kiegyenlítődés érdekében. Ez ellentétes a német nagytőke érdekeivel. nekik az olcsó rabszolga kell, s nem egy erős gazdasággal rendelkező Kelet-Európa. Miért vannak itt? Az olcsó, ugyanakkor megbízható, képzett munkaerő miatt, meg azért, mert Magyarország még le tud hívni olyan uniós forrásokat, amikre a gazdagabb országok, így Németország már nem jogosult, s ezek az uniós pénzek is döntően a nagy német cégek zsebeibe vándorolnak vissza. Sok idióta seggnyaló bérenc azért ajvékol, hogy milyen fekete bárányokká váltunk a rendvédelmi szervek fellépése okán. Végre, hogy erre sor került, végre van kormánya Magyarországnak. A ballibsik akarata szerint már az utolsó magyar település is tele lenne baráti muszlimokkal, akik ugye tényleg milyen barátságosak, betondarabokkal dobálják a rendőröket. Ezek állatok, akiket le kell lőni, ha a helyzet, az ország , a rendőrök védelme ezt kívánja. S kihez kellene morálisan igazodnunk? A cigányokat verő, kitoloncoló franciákhoz, azokhoz a németekhez, akik felgyújtják a menekült szállásokat, ahhoz a ballib médiához, amely bértollnokok seregét foglalkoztatja, s fizetett csürheként itthon és külföldön epébe mártja a tollát, ha megfizetik? S ráadásul mindezzel zsigerileg egyet is ért? Ezeket kéne tisztelni? Ugyan már. Söpredékek, szemetek itthon és külföldön. A magyar kormány egy dologhoz igazodjon, a magyar nemzet érdekeihez. Az áruló férgeket meg ki kell közösítenünk, el kell taposnunk. Itt már régóta háború folyik, Európa, s benne hazánk ellen. fel kell vennünk azt a kesztyűt, amit elénk dobtak. Félre a lapos, kávéházi szenvelgésekkel, a ballib posvánnyal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!