„Akkor öljetek meg!”

2015. szeptember 04. 14:49

A férfi, karján a kislánnyal, háta mögött a mentőautók, előtte három, majd négy, végül öt rendőr. A gyerek kórházba megy, a családod meg táborba – magyarázzák neki a rendőrök.

2015. szeptember 04. 14:49
Kakuk György
Magyar Narancs

Itt Bicskén mozdony már nem volt. Csak néha ott hátul, a távoli síneken elment egy-egy teher vagy elővárosi vonat. Fütyültek egyet, lelassítottak és mentek. Olyan rendszerességgel, ahogy a rendőrök váltogatták egymást. Ott kellett állniuk a vonat végénél sorfalat, meg egy másikat kicsit távolabb. Hozzájuk lépett oda az a férfi egy síró kislánnyal a karjában. Először nem volt világos, mit akar. A rendőröktől kért orvosi segítséget. Mentőápolók érkeztek. A férfit körbekísérték a mentőautókhoz, az állomás épülete mellé, mindenki mögé. Aztán persze őt is át akarták baszni – ez egy ilyen nap volt. A férfi, karján a kislánnyal, háta mögött a mentőautók, előtte három, majd négy, végül öt rendőr. A gyerek kórházba megy, a családod meg táborba – magyarázzák neki a rendőrök.

– No camp! – ott lett beteg a gyerek. Mutatja a kislányt, akinek valamilyen allergiás problémája lehet. Arca feldagadva. A rendőrök nem tágítanak. A férfi magyarázza, hogy a felesége és a másik gyereke a vonaton vannak, ő menne oda vissza. A családjához. Nem engedik.

– Akkor öljetek meg – mondja. – Öljetek meg!

Értjük, néz rám a rendőr, amikor hangosan lefordítom neki. Annyiszor, ahányszor a férfi mondja. Olyan ez is, mint ez az egész. Semmi értelme nincs. A semmi, aminek még értelme sincs. Az objektív riporter baszhatja objektivitását. Én meg különben is csak egy baráti fixer vagyok.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2015. szeptember 05. 22:49
Kakuk! Hogy van egy gyerek az anyjával a síneken,a másik feleség meg fent a vonaton a gyerekével?
Brigadéros
2015. szeptember 05. 20:57
Mondhatta volna ez a derék apuka azt is a rendőröknek, hogy: "Egye ki a rák a szíveteket!!!"...Ugye milyen ismerős stílus ez?
Brigadéros
2015. szeptember 05. 20:56
Egyszer aggódnál végre a magyarokért...
berberelek
2015. szeptember 05. 10:46
"Aztán persze őt is át akarták baszni – ez egy ilyen nap volt." A rendőrök nem akartak senkit sem "átbaszni" (gratulálok az intelligens kifejezéshez!), hanem te akarod "átbaszni" az olvasókat. Ám ez nem megy, mert kakuk(k)tojás vagy a homo sapiensek között. Ez is egy ilyen nap, amely sajnos örökké tart!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!