Ez Magyarország – szolidaritás a menekültekkel

2015. augusztus 04. 10:41

Egyértelmű, hogy a magyar kormány kampánya és a magyar társadalom hozzáállása egymástól független.

2015. augusztus 04. 10:41
Kalmár Szilárd
Kettős Mérce

Aminek a tanúi vagyunk, az lényegében egy klasszikus katasztrófahelyzet. Kiken kell segíteni? A világban egyre több és több helyen vannak rendkívül komoly belső feszültségek, polgárháborúk és tömeggyilkosságokat eredményező vallási és kulturális ellentétek, amelyek gerjesztik ezt a népmozgást. Magyarországra viszonylag kevesen érkeznek Afrikából és a Távol-Keletről, a többség a polgárháború sújtotta Szíriából jött, ahol közvetlenül is jelen van az Iszlám Állam nevű borzalom; illetve Afganisztánból, amely csak látszólag nyugodt, a siíta – szunnita és egyéb törzsi eredetű ellentétek miatt máig élhetetlen hely, ahonnan a maffiaszerűen szerveződő és működő fegyveres csoportok elől napról napra többen kénytelenek menekülni.

Akik ma hozzánk érkeznek, hónapokkal ezelőtt indultak el, ennyi idő alatt létesíthettünk volna speciális fogadó állomásokat, jól felszerelt táborokat, viszont a magyar kormány illetékesei ehelyett csak az uszító óriásplakátokkal készültek, így szinte sokkszerű volt a menekültek feltűnése a déli határon. Már a kezdetektől hátráltatta a segítő munkát a kormányzat és a szélsőjobboldal gyűlöletkampánya, de még így is ezrek indultak el segíteni, ezrek rohantak élelmiszert vásárolni a déli nagyvárosokban és a fővárosban feltűnő egyre sokasodó embertömegnek.

Egyértelmű, hogy a magyar kormány kampánya és a magyar társadalom hozzáállása egymástól független. Összevetve a végeredményt, számomra úgy tűnik, büszkék lehetünk magunkra, mert a kiszolgáltatott helyzetben lévő menekülteket szinte mindenhol segítség fogadta. Sok ezer kilométeres útjuk során a hozzánk érkezők többsége először szembesült azzal az »európaisággal«, amelyet keresve elindult hazájából.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malakka
2015. augusztus 04. 17:44
Az egész "fogadjunk be MINDENKIT, mindenkinek úgy higgyük el a sztoriját ahogy felböfögi" mizériának egyetlen értelmes célja lehet csak: PRECEDENST TEREMTENI.
Bokros Birka
2015. augusztus 04. 17:02
Nyugodj meg Kalmárka a családod hölgy tagjait szolidárisan fogják gerincre csapni a migránsok. A gyerekek is csak lebutított ebola vírust fognak kapni, mert Te nagyon liberális befogadó vagy. Neked meg egy táblát adnak a kezedbe: Éljen és virágozzon az AIDS!
berzsian56
2015. augusztus 04. 15:14
Ez a liberális bontóbrigád naponta arról locsog , a kormány idegengyűlölete megosztja a magyarságot. Ha esteleg ki mennének az utcára, vagy netán ellátogatnának néhány határmenti településre megtapasztalhatnák, soha ilyen egyetértés nem volt pártállástól függetlenül a lakosság körében,mint amit a bevándorlás megítélésében tapasztalunk. Jobbosok, balosok, civilek és a politikától pici apró kiütéseket kapó hétköznapi emberek ugyanazt mondják. Nem kérünk a bevándorlókból. Csak néhány szervezett megélhetési jogvédő veri a tamtamot.De, hát őket ezért fizetik,ha nem zizegnének nem látszanának. Így is alig.
Vén Csataló
2015. augusztus 04. 14:22
Tudjuk, libsi gazember, ti bárkivel azonnal és ordítva szolidarittok, feltéve, hogy az illető nem magyar. Mert akkor az a "felelős döntés", hogy takarodjon innen, ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!