Áruba bocsátott demokrácia?

2015. július 13. 07:45

A kormánypárti képviselők arra is igent mondtak, hogy multinacionális cégek beperelhessenek olyan államokat, amelyek honpolgáraik egészsége és a környezet védelme érdekében jogszabályokat hoznak.

2015. július 13. 07:45
Szabó Anna
Magyar Nemzet

„A kormánypártok európai parlamenti képviselői a múlt héten együtt szavaztak Szanyi Tiborral, Ujhelyi Istvánnal és a Gyurcsány-párt küldötteivel a most formálódó, a multinacionális vállalatoknak kedvező Európai Unió–Egyesült Államok szabad kereskedelmi egyezmény támogatásáról. Sose gondoltuk volna, hogy idáig jutunk, de ezt is megértük. A Fidesz–KDNP bizonygatja, hogy a helyes irányba tettek lépést, amikor a múlt héten zöld jelzést adtak az élelmiszer-biztonsági, fogyasztó- és környezetvédelmi szempontból erősen kifogásolható megállapodásnak, mert állítólag növelheti a GDP-t. (Ha minden jól alakul, 15 év alatt legfeljebb fél százalékkal.)

Az egyezmény cölöpjeit ráadásul úgy verték le, hogy a kormánypártok 16 képviselője nyugodtan szavazhatott volna nemmel is: az Európai Parlamentben az igenek és a nemek között 195 szavazatnyi különbség volt. A finoman szólva felesleges Fidesz–MSZP-összefogás olyan indítványokat is támogatott, amelyek kidolgozói között találhatjuk a hazánkat előszeretettel befeketítő Viviane Reding asszonyt, akit annak idején »nem lepett meg, hogy Írország vonakodik kiadni Magyarországnak az ír gázolót, mert itt kérdéses az igazságszolgáltatás függetlensége«.

A kormánypárti képviselők arra is igent mondtak, hogy multinacionális cégek beperelhessenek olyan államokat, amelyek honpolgáraik egészsége és a környezet védelme érdekében jogszabályokat hoznak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tyIer durden
2015. július 13. 10:46
En azert megvarom a veget, ugyanis ha jol tudom csak a targyalasok folytatasarol irtak ala. Noha ez sem tetszik. S a sem, hogy gyakorlatilag sehol senki nem beszel errol a rendkivul sulyos es a jovot nagyban befolyasolo tenyezorol, az, hogy nincsenek errol vitak, es ebben bizony sajnos nagyon sunyitanak a kormanypartiak. Mindenesetre nalunk meg az alkotmanyba is rogzitve van a GMO-mentesseg. Ha ne adj isten elfogadnak ezt a szart, akkor sajnos ok is hazaarulok, csak ugy mint a liberalbolsik.
thymian
2015. július 13. 10:13
Na most képzeljük el, azért ragadták volna magukhoz a földeket, hogy ne kaszálhassanak majd nagyokat, ha már nem lesznek a mézesbödön mellett? Már többször elárulták az országot, a két nagyobb hazaárulásuk volt, amikor a maszoppal leszavazták a lusztrációs törvényt, majd szintén karöltve velük 2 munkanap alatt a lisszaboni szerződést megszavazták. Most tényleg csodálkozik még valaki?
madarasi.abel
2015. július 13. 09:32
Azt mondja a fidesz, azért támogatták a tárgyalások folytatását, mert ha sikerül megállapodni, akkor a hazai gazdák nagyot profitálhatnak belőle. Értsd: idejönnek az amerikai multik, szétperlik az országot, ha nem tudnak elég nagy profitot elérni, de ezért cserébe a borsodi gazdák exportálhatnak gabonát az amcsiknak, ahol ugyan annyi van belőle, mint a sár, s mivel génmanipuláltan termelik, iszonyat nagy földeken, a magyar technológia akkor sem lenne árversenyben győztes, ha nem kéne 10000 km-t szállítani a terményt. Hát igen, ilyen egy nemzeti gondolkodású párt. Fura látni, hogy a törésvonal ez esetben a rendszerváltó posztkomcsik (fidesz-mszp), s az ebből kimaradt egyéb pártok (LMP-jobbik) között húzódik. Bár, ha belegondolok, nem is olyan furcsa.
áfonya
2015. július 13. 09:21
444.hu mióta hiteles.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!