Két lét

2015. május 27. 09:49

Most, hogy asztalra került bizonyos Finkelstein, akit illik kampánygurunak nevezni, kap magyarázatot mindaz, ami az utóbbi hetekben a közbeszédben zajlik.

2015. május 27. 09:49
Vida István
Kisalföld

Így ma nálunk is varázsütésre lett a legfontosabb beszédtémává a halálbüntetés, a homofóbia meg a migránsok. (Figyelem, csak így, »migránsok«. Ők ugye személytelen idegenek, kvázi ufók, akik amúgy menjenek haza. A migránsnak emberarca nem lévén, szükségtelen is léte felől moralizálni, netán a keresztény etikát szóba hozni. E helyről is köszöntöm Fabinyi evangélikus püspök urat.)

Nos, Brüsszeltől Alsómocsoládig folyik ezekről a politikusi szó, s a média, sőt, az egyre fogyatkozó civil világ is ráfeszült a finkelsteini ötletre. Csak a nép néz; pedig akár konzultálhatna is. A levelet megkapta hozzá. Persze időnként öklöt ráz; bezárandó a debreceni tábort, meg üstöllést kergetné is haza az Árkádból a feketéket. Ám őszintébb pillanataiban csak távolságtartóan bámulja ezt az egészet. Léte ugyanis másik síkon zajlik: csekkhalmok, adóbevallások közepette, a gyerekét ért iskolai agymenéseket egyengetve vagy az SZTK-k koszlott folyosóin üldögélve igazából ritkán gondol a halálbüntetés visszatartó erejére, a szolid viselkedésre intett melegekre meg a munkahelyét elbitorló piréz migránsokra.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. május 27. 15:13
Hála Istennek a nép egészséges gondolkodású és köszöni nem kér több Fekete Pákót. Csak néhány sajtóbuzi fújja a repedt trombitát kiegészítve rabsággal, éhezőkkel és sajtószabadság hiánnyal. Szánalmas.
ceres
2015. május 27. 12:02
FIGYELEMELTERELÉS AZ TÉNYLEG ZAJLIK:A HAZAÁRULÓK AKARJÁK ELTERELNI A FIGYELMET ARRÓL, HOGY EURÓPA -EGYEBEK MELLETT- AZ APOKALIPTIKUS MÉRETŰ BEVÁNDORLÁSVESZÉLY MIATT VÉGVESZÉLYBEN VAN.EZEK A ROHADÉKOK PÉNZÉRT MINDENRE KAPHATÓK.NEM BÁNNÁK HA PL. MAGYARORSZÁG ETNIKAI ÖSSZETÉTELE AZ ELKÖVETKEZŐ ÉVTIZEDEKBEN RADIKÁLISAN MEGVÁLTOZNA.AMI A KERESZTÉNY ETIKÁT ILLETI:a(hazai) kereszténység épeszű változata -a felebarát fogalma alatt- először a közvetlen környezetünkbe tartozó személyeket érti-aztán a jelenlegi magyar állampolgárokat, és csak legvégül az afrikaiak-ázsiaiak százmillióit.Azért mert ez így normális.ELÉG VOLT MÁR ABBÓL , HOGY UTOLSÓ STRICIK NEM A HAZÁJUK ÉRDEKEIT PREFERÁLJÁK- SŐT AZT LESZARJÁK-IDIÓTA HIPOKRITASÁGGAL AZ EMBERISÉGRE HIVATKOZVA.A MAGYARSÁG ÉRDEKEINEK PREFERÁLÁSA TÖKÉLETESEN ÖSSZEEGYEZTETHETŐ A VALÓDI HUMANIZMUS KÖVETELMÉNYEIVEL- minden egyéb hazaárulás-álhumanizmus.
tango47
2015. május 27. 11:32
Biztosan azt hiszi, hogy egy nagyon mély, humánumtól dagadó cikkecskét kapart össze (még olyan tájszókkal is gazdagítva, mint az "üstöllést", -hogy oda ne rohanjak!) Pedig....
Agricola
2015. május 27. 10:59
"A migránsnak emberarca nem lévén, szükségtelen is léte felől moralizálni, netán a keresztény etikát szóba hozni." Szerencsére az Egyesült Államokban gondolkodó emberekre van bízva a migráns ügy nem olyan demagóg alakokra, mint a Kisalföld Vida Istvánja. Mexikó és az USA között húzódó több ezer kilométeres határsávot, fegyveres határőrök tízezrei őrzik, és naponta tartóztatnak le sok-sok illegális határátlépőt. Ezeket őrizetbe veszik, ujjlenyomattal is azonosítják őket. Ismételt illegális behatolókat rövid eljárás után be is börtönözik, majd a letöltött büntetés után visszatoloncolják őket Mexikóba. Akik először követtek el ilyen tettet, fogva tartás közben elfolytatott rövid eljárás után visszatoloncolják őket Mexikóba. A baloldali balfácánok nem akarják észrevenni, hogy az Egyesült Államok idegenrendészete is csak úgy tud működni, ha az illegális határátlépőket őrizetbe veszi és őrizeteben tartják, amíg vissza nem toloncolják őket. E nélkül az idegenrendészet ellehetetlenülne. Ha nem vennék őrizetbe őket, úgy eltűnnének, mint a kámfor mielőtt intézkedhetnének az idegenrendészetért felelős szervek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!