Árpád és Kossuth a bevándorlási vitában: balhé a történelemmel

2015. május 18. 14:11

Itt van a jogvédők hada, amely – ismétlem: joggal – fel van háborodva a leegyszerűsítő és buta üzeneteken. Felháborodásában pedig még leegyszerűsítőbb, még butább üzeneteket, érvelési hibákat gyárt.

2015. május 18. 14:11
Borbás Barna
Válasz.hu

Ez a Magyar Helsinki Bizottság nevű jogvédő szervezet által legyártott »Bevándorló vagyok« című ellentermék a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációval szemben. A plakátokon Kossuth Lajos »menekült« és a honfoglaló Árpád (Álmos fia) »megélhetési bevándorló« látható.

Mármost a történelem sok mindenre jó. Arra is, hogy III. Tukulti-apil-ésarra újasszír uralkodó sztéléiből levezessük a szabadkőművességet, meg arra is, hogy a Nazca-vonalakat rovásírásnak olvasva megfejtsük a magyar őstörténet vitás kérdéseit. Esetünkben pedig arra is, hogy összevessünk összevethetetlen dolgokat: Kossuth Lajos korát, a XIX. századi Európát 2015 Afrikájával és Ázsiájával, a magyar honfoglalást napjaink népességmozgásaival. Nincs az a történelmi szeminárium, ahonnan ne vágnák ki visítva azt, aki kora »megélhetési bevándorlójának« nevezi az Árpád-ház névadóját. És nem, nem nemzeti büszkeség megsértése miatt vágnák ki, hanem azért, mert ez így konkrét hülyeség, olyan historizálás, ami nem áll meg a lábán. (Aki nem hiszi, olvassa el a Györffy- és Kristó-összest.)

Ugyanekkora öngól az emigrációba kényszerített Kossuth Lajossal példálózni. Amikor Kossuth 1851-ben az Egyesült Államokba érkezik, tíz évvel vagyunk az unionisták és a konföderációsok háborúja előtt. Annyira egyezik Kossuth menekültsége a mai menekültek státuszával, mint amennyire a két amerikai politikai rendszer. (Semennyire.)

Vegyük tehát sorra: itt van nekünk (Európában és Magyarországon) a növekvő bevándorlási problémánk. Adott továbbá egy belőle kreált, elég rosszízű politikai termék, a konzultáció. És itt van a jogvédők hada, amely – ismétlem: joggal – fel van háborodva a leegyszerűsítő és buta üzeneteken. Felháborodásában pedig még leegyszerűsítőbb, még butább üzeneteket, érvelési hibákat gyárt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2015. május 19. 08:24
Az indiánok elég liberálisan álltak a bevándorlás kérdéséhez, legalábbis kezdetben. Meg is nézhetik magukat. Kossuth pedig nem megélhetési bevándorló volt Amerikában természetesen.
tevevanegypupu
2015. május 18. 19:29
Nem is értem miért nem fogadunk most be menekülőket..Carlost is milyen sokáig tartottuk, Arafat is szívesen látott vendége volt hazánknak (akkor még zsidóink szerették a palesztinokat, akkor Izrael volt az ellenség) és semmi bajunk nem lett belőle..Aztán Bécsben és Párizsban is milyen örömmel fogadták a tizenkilences bolsevikjainkat, ötvenhatban is a menekült ávh-sokat, hozzánk meg egész nagy hadseregcsoport is belepedhetett. A törököket meg annyira szívünkbe zártuk, hogy Szulejmánnak szobrot is állítottunk..
vigyor
2015. május 18. 18:10
De hát tudjuk, hogy hülyék a MHB-nél, most tényleg értelmet keresünk a hülyékben?
bakonyibetyar
2015. május 18. 16:59
Kossuth Lajos "nem megélhetési bevándorló" vagyok. Most adtam postára a borítékot a hazaáruló, magyargyűlölő, izraelita bizottság címére. Nem üresen... Beleraktam antibiotikumot, ábécés könyvet, guminőt, injekciós tűt, meg Btk.-t. Remélem, hasznát veszik a fáról lemászott "politikai üldözöttek".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!