Stumpfnak, Hörchnernek és a többi lélekbúvárnak

2015. április 24. 19:34

Hadd adjak szót röviden a migrénemnek. Sok mindent megtehetnének, ha valóban annyira érdekli őket az ország. De nem teszik.

2015. április 24. 19:34
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Horkay Hörcher Ferenc tegnapi publiját már tegnap olvastam, Stumpf András egy régebbijére egy kedves kommentelő hívta fel a figyelmet, és megengedem, vannak még mások is ebben a zsánerben. A téma és a hangvétel ugyanaz: a Fidesz elveszített ártatlanságának hirtelen felismerése, elsiratása, és nem mellesleg a méltó jobbközép párt iránti égető hiányérzetük.

Hadd adjak szót röviden a hányingeremnek migrénemnek. Engem is el lehet parentálni, hogy ugye 2002-ig Fidesz stb., na de talán 2010-11 mégis csak egy vízválasztó, amelynek konzervatívként a Fidesz-kritikus oldalán lenni nem volt éppen kegyelmi helyzet...szemben az establishmentben (máig) élvezett pozíciókkal. És ha így van, akkor bizony vindikálhatom magamnak a jogot arra, hogy az említett szerzők publicisztikai munkásságát ebben az időszakban minimum tévedésnek tekintsem.

E tévedés után azonban kifejezett pofátlanságnak tartom, hogy egyikük, ó, Egek Ura, »nagyon kiábrándítónak« látja az egész mai magyar politikai helyzetet, mert »mérsékelt konzervatívként« nem talál olyan politikai erőt, amellyel azonosulni tudna. A másikuk így vall: »hogy a szabad, teljesítményelvű, hagyományaira büszke, múltjával tisztában lévő, de jövőbe tekintő polgári Magyarország számára három év múlva lesz-e jó választási lehetőség? Nem tudom. Azt tudom, hogy ma nincs.«

Nos, ez szégyenletes. Mindkét szerző tud a PKP-ról, mindkét szerzőnek lenne esélye arra, hogy tegyen érte mint a polgári konzervativizmus létező pártjáért (tagként, a konzervativizmus szócsöveiként, választópolgárként, autoritásként, akárhogy), mindketten megtehetnék, hogy elkezdenek írni azzal szemben, amit én képviselek e párt élén, és szorgalmazhatná egy potensebb ember elnökké választását a helyembe... Sok mindent megtehetnének, ha valóban annyira érdekli őket az ország. De nem teszik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2015. április 25. 23:54
A közismertebb PKP a lengyel MÁV, pekape-nek mondják. Nem gondolom, h. ennek a másik PKP-nek sok tagja lesz. Kicsit nehéz a szemlézők döntéseit megérteni. Lehet, h. Horkay Hörchernek és Stumpfnak akartak közvetíteni egy üzenetet? Közhírnek vicces a migrénnek álcázott beszélő hányinger.
Catullus
2015. április 25. 17:17
Az a legnagyobb baj, hogy mindkét említett személy elhitte ? orbán és pártja (ismételt) színeváltozását. Egy igazi konzervatív nem liberáliskodik, aztán (jó helyzetfelismeréssel és épületes hazugságáradattal) fokozatosan köpenyt cserél. Egy párttitkár gyerekéből soha nem lesz konzervatív, a gyerekkor, a környezet vésődik be agyába. Ez a fajta karrierérdekből muszlim fundamentalista is lenne, ha az szükséges a hatalom megszerzéséhez. Intelligens ember már 89-ben megkérdőjelezte orbán eszmeiségét. Úgy néz ki, hogy manapság már nincs a szó nemes értelmében vett konzervatív gondolkodás, talán idejét múlt ? Piacgazdaság és konzervativizmus ?
Brigadéros
2015. április 25. 10:58
...Akárhogy is nézegetem ezt a Béndeket, nekem nem jön be konzervatív miniszterelnök jelöltnek...:D:D:D
Tündér_Lala
2015. április 25. 09:18
Béndek egyszerűem zavaros fejű. Hörcher és Stumpf idedalisták és moralistaák. Mindnyájukra jellemző azonban, hogy nincs jövőképük, hogyan lehetne (megvalósítható módon) ebben a (kétségtelenül nem túl szimpatikus) világban az országot fenntartható módon felemelni gazdaságilag és élhető környezetet teremteni itt. Lépéseket tettünk és teszünk a cél érdekében. Hogy mi az eremény ? Nos azt kell megvizsgálni, hogy honnan indultunk és hol tartunk. Időszakokra vetítve és önmagunkhoz képest, mert az abszolut helyzet csak lessan javítható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!