Csizma, kenyér, koszorú

2015. február 17. 12:11

Jön Putyin, hogy megmutassa, bebizonyítsa, belénk törölje és fényesre nyalassa. Minden óhaja teljesül, láthatja mindenki, hogy akkor jön-megy Európa ajtaján, amikor csak akar.

2015. február 17. 12:11
Edgar Swan
Ordítok

Orbán és csapata egy egész országot manipulál, rángat, foszt ki, tarol le és néz hülyének. Okkal. Akik hasznot húznak a dologból, azok hűségesen szolgálnak. Akik képtelenek meglenni egy erős kezű atyuska irányítása nélkül, azok is kapaszkodnak, mert nekik mindegy, hogy Kádár, vagy Orbán, csak vezesse őket valaki.

Mások más pártokban hisznek. Az »ellenzéki« vezetők boldogan ülnek egy asztalhoz a miniszterek elnökével, mosolyognak és büszkék, hogy lámcsak, itt fontos a véleményük. Pedig nem.

Sokan, az ország lakosságának a fele szarik erre az egészre. Majd lesz valami. Milliók élnek egyre nagyobb nyomorban, de nincs hangjuk, nincs akaratuk, nincs öklük. Majd lesz valami, nekik elég a maguk baja, a napi betevő, a fűtés. A társadalmi erőfeszítések ellenére nem lesz jobb nekik sem, ám egyre több embernek lesz egyre nehezebb. Az önkormányzatoktól megvonta a kormány a segélyekre, támogatásokra fordítható pénzek egy részét. A leszakadó, vagy már leszakadt vidék nem tudja eltartani, de még életben tartani sem fogja tudni a nincsteleneket. Nem lesz miből. A nyomor tudatlanságot szül, fásultságot, megalkuvást. Tüntetni, szót emelni nem csak a fővárosban lehet, hanem bárhol máshol. Mégsem történik ilyesmi. Nem is fog. A magyar ember (szélsőjobbosul: Magyar Ember) szereti, ha még akkor is rúg rajta a gazda, amikor már a földön fekszik. Nem áll ki magáért, nem áll fel. Nem az ő dolga. Majd megoldja valaki, ő most szerencsétlen és segítségre vár.

Ahogy a nyomor és a fásultság terjed, úgy hódít teret a Jobbik. Kiskutyát simogató, gyermekek szemébe mosolygó álarc mögött erősödik a förtelem. Cigányok kiirtásáról elmélkedő polgármester, zsidókat ölni kész másik. A Jobbik valódi arca, amit nem akar látni senki. Az sem, aki most hozzájuk sodródik. Pedig az álarc mögött ez van, nem szép, új jövő. Férgektől nyüzsgő múlt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2015. február 17. 22:03
Arra emlékszel,hogy a kormány átvállalta az önkormányzatok adósságait?
BőröndÖdön
2015. február 17. 16:24
Kádár népe már csak így működik...
balbako_
2015. február 17. 14:52
Ezeknek a posztbolsi béljósoknak nem jön össze idén semmi. A tüntetések kifulladtak, Goodfriend szégyenszemre kitakarodott, Merkel nem pálcázott senkit és most Putyin is jön, majd békével hazamegy és mi gazdagabbak leszünk jó szerződésekkel.
atila68
2015. február 17. 13:37
Ez ki ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!