Nem tudom, hogyan tud aludni Balog Zoltán

2015. január 15. 18:47

Úgy gondolom, Heller Ágnesnek igaza van, és a politikai vezetők következő generációjának a civil társadalomból kell jönnie. Interjú.

2015. január 15. 18:47
Richard Field
hvg.hu

hvg.hu: Forrong a magyar társadalom, egymást érik a tüntetések. Milyennek látja a tiltakozásokat? Kinőhet belőlük egy olyan új mozgalom vagy párt, amely kormányzóképes erő lehet?

R. F.: Úgy tűnik, egyfajta ébredés van folyamatban, különösen azok részéről, akik az 1989-es rendszerváltás után születtek. Amióta Magyarország 2004-ben csatlakozott az EU-hoz, egyre több és több magyar szavaz a lábával, vagyis megy el az országból a jobb megélhetés, a jobb oktatás és a jobb élet reményében. Ennek köszönhetően egyre többen szembesülnek a nyugati és a magyar élet közötti kontraszttal.

Bizonyos, hogy egyre nagyobb a frusztráltság érzése a politikával és általában a politikusokkal szemben, és ugyanez a frusztráció ösztönzött engem arra, hogy támogassam Seres Máriát, illetve az LMP-t még 2010-ben. Az embereknek elegük van a korrupt tisztviselőkből. Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy hiányzik az egységes irány a tiltakozási mozgalomban. Egyes vezetőik nem rendelkeznek bizonyos képességekkel, mint például a kitartás. Mégis úgy gondolom, Heller Ágnesnek igaza van, és a politikai vezetők következő generációjának a civil társadalomból kell jönnie. (...)

hvg.hu: Támogatta Seres Mária Civil Mozgalmát, majd az LMP indulását, 2012-ben pedig a millás Juhász Péternek ajánlott fel segítséget, hogy Amerikában építsen ki kapcsolatokat. Hogyan tekint ezekre a lépésekre, és most támogat-e valamilyen politikai erőt?

R. F.: Nem. Juhász úr korábbi kábítószeres ügye miatt nem kívánt azokon a lépéseken végigmenni, melyek az Egyesült Államokba látogatáshoz szükségesek lettek volna, ezért nem is tudtam bemutatni őt a lehetséges támogatóknak. Továbbá a felajánlásom miatti viták után 2012-ben nyilvánosan megfogadtam, hogy sem közvetve, sem közvetlenül nem nyújtok anyagi támogatást egyetlen pártnak sem. Tartom magam ehhez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2015. január 16. 10:35
van cigánybűnözés
Zokni
2015. január 16. 10:28
"Nem tudom, hogyan tud aludni Balog Zoltán" - mondja. Ilyenkor jót tesz a hit. Amikor valaki féktelen érvényesülési vágyában eljut egy magas státuszba, hajlamos azt mondani magának, hogy "...ha így történt, akkor biztos Isten akarta így. És ki vagyok én, hogy ez ellen tegyek? Uram."
Rockpapa
2015. január 16. 09:36
Heller Ágnes és persze "civil"baráti köre ,meg kijelöli hogy melyik "civil"legyen a góré itt?És akkor mi a fene lesz a parlamenti demokráciával,a népszavazás szentségével?
Peter8811
2015. január 16. 08:15
Heller Ágnesnek mindenben igaza volt, főleg a novánvóz sát, novánvóz szocsősz mondatokban és melyik nyelvet választotta ez ékes igazságok igazolására Jóbarát nyelvét az amerikai angolt.:D:D:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!