Hóvihar

2014. december 31. 18:23

Egyébként én leginkább egy még másikabb, sokkal pusztítóbb drogot tesztelnék, amit harmincas, jellemzően jogi végzettségű, gondosan nyírt frizurájú, igen határozott fiatalemberek fogyasztanak elképesztő étvággyal. A hatalom ez a drog. Mindennél addiktívabb.

2014. december 31. 18:23
Uj Péter
Népszabadság

„45 vagyok, nem drogozom, de nemcsak úgy mondom, ahogy szokták rocksztárok és politikusok, hanem tényleg nem. Őszintén: nincs is sok kedvem hozzá. De lassan muszáj lesz. Morális okokból. Tényleg, hogy nézne már ki?

Egyébként meg: dehogy nem drogozom. Drogozom, mint mindenki, mint állat, csak éppen a társadalmilag legmagasabb presztízsű drogfogyasztást volt szerencsém kifogni magamnak: akkora borbuzi vagyok, például, hogy Pálffy képviselőtársam adja a másikat. Meg ízfüggő, polgárilag, kérem, aki képes éjjel kettőkor feltépni a hűtőajtót, hogy vágjon magának egy darab kolozsvári szalonnát. 

(...)

Egyébként én leginkább egy még másikabb, sokkal pusztítóbb drogot tesztelnék, amit harmincas, jellemzően jogi végzettségű, gondosan nyírt frizurájú, igen határozott fiatalemberek fogyasztanak elképesztő étvággyal. A hatalom ez a drog. Mindennél addiktívabb. Hogy megmondhatod a másiknak, hogyan kellene, mit csináljon, hogy éljen, hogy te jobban tudod, és mindent jobban tudsz, hiszen átkavartad magad valahogy egy jogi egyetemen, egy kispályás futballcsapaton és egy pártalapszervezeten, egy választáson, és te elintézed, mindent elintézel, lenyomod a torkán, te képes vagy, mindenre képes, eltökélt, megállíthatatlan, mindig és minden körülmények között legitim, és csak te vagy legitim, nincsen más hozzád hasonlóan legitim, nincsen benned és nem férhet hozzád kétely: HATALMAS vagy. És bármikor kölcsönkérhetsz a szüleidtől félmilliárdot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. január 01. 14:35
poppy [Hozzászóló kiszűrése] 2015. január 1. 10:40 Már csak kommunistáznod kéne..." Legyen popsi.. „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
puszika
2015. január 01. 12:10
Semmit sem tanulsz Petike! Persze, nálatok az a menő ,ha valaki a sört vedeli a sarki csehóban!Erre szocializálódtatok! '48-tól ez volt a menő,ja meg a rum!Azóta is tart/pláne a Népszabónál/! Szóval tahó vagy Petike!
atila68
2015. január 01. 11:20
Nagyon gáz. Ez a cink 444 nepszava 168 faxomtudja brigád képtelen leállni egy percre is?
catalina9
2015. január 01. 10:35
".. A hatalom ez a drog." Ebben van valami, l: Sion Bölcsei c. látnoki hamisítványból egy részelt "...Mihelyt azonban hatalomra kerültünk, mindenféle zavaró tantárgyat el fogunk távolítani a tantervből és az ifjúságot az államhatalom engedelmes gyermekeivé fogjuk tenni, akik mint a béke és nyugalom támaszát és reményét, szeretik azt, aki uralkodik. A klasszicizmust – mint általában a régi történelem tanulmányozásának minden formáját, ahol is több a rossz, mint a jó példa – a jövő programjának tanulmányozásával fogjuk helyettesíteni. Ki fogjuk radírozni az emberek emlékezetéből az elmúlt századok mindama tényeit, melyek nem kívánatosak számunkra, és csak azokat fogjuk meghagyni, amelyek a gój kormányok hibáit mutatják be...." Hát ezért oly hangos manapság a mértékadó ballib média és ezért kussoltak annyira Gyurcsányék alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!