Százszor inkább Amerika

2014. december 31. 20:01

Százszor inkább szerveznék békemenetet a magyar-amerikai szövetségesi kapcsolatokért, mint a magyar-oroszért.

2014. december 31. 20:01
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Népszabadság

Budapest és a Kossuth tér is az amerikai titkosszolgálatok műveleti területe lenne? Ezt állítja?

Nem gondolom, hogy ezt nekem lokalizálnom kellene. A parlament, mint legfőbb népképviseleti szerv értelemszerűen a nemzeti szuverenitás megtestesítője.

Ki veszélyezteti a kormányt vagy a parlamentet?

A mögöttünk hagyott négy és fél éves kormányzati időszak tapasztalatai alapján nem szükséges hosszan bizonygatni, hogy a kormányzati döntéshozatalt sokan próbálják a határainkon túlról is befolyásolni. Az orosz-ukrán konfliktus következtében pedig ütközőzónába kerültünk.

Washington lenne az a külső erő, amelyikkel szemben szükség van a magyar országvédelmi akciótervre? Úgy érzékelik, hogy Magyarországgal és a magyar jobboldali kormánnyal szemben gyakorol Amerika pressziót?

Nem, én nem így értékelem. Kétségkívül talán a leginkább mi voltunk az elmúlt időszakban a belpolitikára is kiterjedő amerikai aktivitás elszenvedői, de a korrupcióellenes akcióterv, amit az Egyesült Államok külügyi államtitkára, Sarah Sewall meghirdetett, kéttucatnyi közép-európai, európai országra vonatkozik, egyáltalán nem csak Magyarországot érinti.

ól működik önöknél az ellenség-barát felismerő rendszer? Washington az ellenségünk, Moszkva a barátunk?

Nálunk a barát-ellenség felismerő rendszer jól működik. Az nem biztos, hogy a nemzetközi sajtóban e tekintetben megjelentek a mi álláspontunkat visszatükrözik. Százszor inkább szerveznék békemenetet a magyar-amerikai szövetségesi kapcsolatokért, mint a magyar-oroszért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rezs Imi
2015. január 01. 21:09
jövőre orosz tolmácsot fogtok kérni....sej buttttta fidióták...
Brigadéros
2015. január 01. 20:58
Amerika egyértelműen demokratikusabb berendezkedésű ország, mint Oroszország. A külpolitikában viszont ma Amerika agreszívebb, mint Oroszország. (Liberátor lelkületűek erre nehogy krímezzenek, mert akkor én vietnámozok, irakozok, stb.) Mi meg két tűz között vagyunk megint, mint amikor egyik oldalról a törökök, a másikról a Habsburgok szorongattak bennünket. Ez van...
Rezs Imi
2015. január 01. 20:43
szegény fidiótákat teljesen összezavarja ez a Gulyás Elemér Gergely... jól látni, h lehet bábozni ezzel a buta primkó jobber bandával....
tango47
2015. január 01. 17:36
Hiányzik egy szó - megérteni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!