Korunk leggyilkosabb ideológiája

2014. december 09. 17:40

Én az orosz nagyhatalmi politikát sem szeretem – csak velük nem voltak pozitív elvárásaim. Magyarországon pedig valóban súlyos probléma a korrupció. De nem az amerikaiak tudnak rajta segíteni, nem is a kormány, hanem az igazságszolgáltatás maga.

2014. december 09. 17:40
Ábel Attila
Csepel.info

„A rendszerváltás óta az amerikai liberalizmus vált a nácizmus és a kommunizmus után a világ leggyilkosabb ideológiájává. Csak Ruandában egymillió ember megölése köthető hozzá, és akkor még bőven beszélhetnénk Irakról, Egyiptomról, Afganisztánról, Ukrajnáról, Guantánamóról, a demokratikus országok lakosságának és vezetőik lehallgatásáról vagy a belügyeikbe való beavatkozásról.

Az Egyesült Államoktól minden józan ember azt várná el, hogy a legnagyobb és legerősebb demokratikus országként békét teremtő erő legyen. Nem pedig azt, hogy a liberalizmusra hivatkozva rend helyett káoszt okozzon, neonáci vagy fundamentalista csoportokat támogasson, majd nagy pofával újfasisztázza le azokat az országokat, ahol gyűlölködést szít.

Amire nincs mentség

1994-ben ruandai emberek tízezreit kezdték el legyilkolni bozótvágó késekkel és más primitív eszközökkel. A tuszik elleni tömeggyilkosságokat egy rádióadó segítségével irányították. Ezt az adót miden különösebb ráfordítás nélkül lehetett volna zavarni, és ezzel a tömeggyilkosságokat meg lehetett volna fékezni.

»Tony Marley katonai tanácsadó azt javasolta, hogy az amerikai hadsereg nagy teljesítményű rádióival zavarja a népirtásra uszító rádióadásokat, de ezt nem hajtották végre, mert jogi vélemények szerint ellentétben állna az amerikai alkotmány azon elvével, amely minden körülmények között biztosítja a sajtószabadságot.« – írja a történtekről a Wikipedia. Így történhetett, hogy végül még bozótvágó késekkel is sikerült egymillió embert legyilkolni Ruandában – az Egyesült Államok liberalizmusának és cinikus sajtószabadság-felfogásának nagy dicsőségére.

Ismerős a történet? Igen, a magyar neonáci honlapok is pont ezért tudnak az USA különböző szervereiről működni. Az Egyesült Államok liberalizmusa Ruanda óta is segíti a gyűlölködő eszméket hirdető nem amerikai szervezeteket. Amikor pedig a neonáci uszításra valaki beszól egy rabbinak vagy tettlegességre kerül sor, máris megjelenik az amerikai politika, és fasisztázik. Persze csak azokat, akiket éppen érdekében áll fasisztázni. És ami igazi hab a tortán: mindeközben ugyanez a liberális ország lehallgatja a telefonbeszélgetéseinket, elolvassa az e-mailjeinket, terrorizmusra hivatkozva tart a rabszolgáknál is állatiasabb sorban politikai foglyokat és lép fel – saját államaiban – a veszélyesnek ítélt polgárokkal szemben.

Korrupció? Nosza!

Most pont úgy vádol embereket bizonyítékok nélkül az USA korrupcióval, ahogy annak idején Irakot vádolták tömegpusztító fegyverek gyártásával. Nálunk nem hajlandók bemutatni az állítólagos bizonyítékokat, Irakban pedig soha nem mutatták be, mert nem voltak. Meghalt több tízezer ember, rosszabbul élnek, mint bármikor az elmúlt hetven évben, demokráciának nyoma sincs, most is kínozzák a politikai foglyokat. Mindössze amerikai befolyás alá került egy olaj szempontjából stratégiai fontosságú terület: ennyi történt.

Ráadásul egy olyan ország vádol bennünket korrupcióval, ahol a korrupció miatt robbant ki a 2008-as gazdasági világválság, és ahol a felelősöket nem büntették meg. Olyan ország vádol, ahonnan a magyarországi balliberális médiát azért pénzelik, hogy totális sajtócenzúrát érvényesítsenek. Ha nő a magyar gazdaság, akkor szerintük rosszul nő. Ha csökken a munkanélküliség, akkor nem úgy csökken. Ha a rezsi kevesebb, akkor nem jól csökken – sőt nem is csökken, hanem nő. Egy éve állunk mi is a balliberálisok totális cenzúrája alatt Csepelen: még a több milliárd forintos uniós fejlesztésekről sem tudunk hírt adni. A ballib sajtó csak negatív híreket vesz át, csak az jelenik meg, ha valaki megvádol bennünket valamivel. Bizonyíték viszont akkor nem kell, és a legtöbb esetben nem is védekezhetünk.

A leggusztustalanabb, hogy a balliberális sajtó azért vezetett be cenzúrát, az USA azért szít polgárháborúkat és dönt meg államokat, hogy az Egyesült Államok az országok energiaellátása feletti uralmat megszerezze. Erről szólt Ukrajna megdöntése is. Milyen érdekes, hogy a »forradalom« óta a kutyát nem érdekli az ukrajnai korrupció vagy az ukrán oligarchák! Az IMF viszont már bent van. Ők fogják az állami vagyon és az energiaágazat kiárusítását kérni a következő hitelért cserébe. A recept ismerős. A privatizációból nő majd ki az új ukrán balliberális oligarcha-elit. A fegyverként használt liberalizmus pedig közben pont úgy segíti az USA nagyhatalmi politikáját, ahogy a kommunizmus segítette az egykori Szovjetuniót. Az ukránok meg majd megszokják – vagy megszöknek.

Senki ne értsen félre

Én az orosz nagyhatalmi politikát sem szeretem – csak velük nem voltak pozitív elvárásaim. Magyarországon pedig valóban súlyos probléma a korrupció. De nem az amerikaiak tudnak rajta segíteni, nem is a kormány, hanem az igazságszolgáltatás maga. Az amerikaiak azért nem tudnak segíteni, mert nem is akarnak: ők a palagázt akarják eladni. A kormány azért nem tud segíteni, mert az igazságszolgáltatás független tőle. A magyar igazságszolgáltatást utoljára a kommunista államhatalom káderezte le, de azt negyven évig, és végül 1989-1990-ben azt az állapotot betonozták be.

A korrupciót tehát az igazságszolgáltatás rendszere tudja legyűrni, ha akarja. De egyelőre azt látjuk Csepelen is, hogy a korrupciós nyomozások, eljárások vagy elvéreztek az elmúlt négy évben, vagy még mindig nem jutottak el a bírósági döntésekig. Azt be tudjuk bizonyítani, hogy csak ebben a kerületben évi kétmilliárd forintba került a korrupció, jogi felelőse azonban ennek a mai napig sincs. És amíg nem lesz igazi felelősség, addig lesznek, akiknek megéri lopni. Ahol hús van, ott légy is van, és amíg nem működik a légycsapó, a légy az úr.

Ábel Attila”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2014. december 10. 10:29
"Magyarországon pedig valóban súlyos probléma a korrupció. De nem az amerikaiak tudnak rajta segíteni, nem is a kormány, hanem az igazságszolgáltatás maga" Nem csak Magyarországon hanem máshol is, még az erpunijóban is súlyos probléma a korrupció, és a tökéletes orvosságot még sehol sem sikerült feltalálni. Egy jogállamban ugyanis a helyzet: Aki vádol, annak kell bizonyítékokkal alátámasztani vádjait. Könnyű a korrupcióról pletykálni, bizonyítékok bemutatásáról megfeledkezve. Könnyű egy diktatúrában puszta gyanú alapján ítéleteket hozni. A magyar igazságszolgáltatás, már nem ott tart, mint egykor a kommunizmusban, amikor a vádirat és az ítélet egyszerre született meg! A gyanúsítás nem elegendő, bizonyítékokra is szükség van. Egy jogállamban mint az Egyesült államokban is sok bűneset felderítetlen marad, sok bűnöző szükségszerűen megússza, mert a hatóságok gyakran nem képesek olyan bizonyítékokat feltárni, amelyeket a bíróságok elfogadnának. Cserébe annak az esélye csekély, hogy ártatlan embereket ítéljenek el!
ormányos csillós
2014. december 10. 08:42
Fidesz - zsidópárt Mszp - zsidópárt Megoldás:JOBBIK
Mich
2014. december 10. 01:47
"...probléma a korrupció. De nem az amerikaiak tudnak rajta segíteni, nem is a kormány, hanem az igazságszolgáltatás maga." Csak ne akadályozza az USA és az EU az igazságszolgáltatást (lásd: Gyurcsány, Hagyó, Ökotárs)...!
Haragosi
2014. december 09. 22:41
A temahoz: http://www.countercurrents.org/lucas240407.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!