Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

„A korrupció az, amiből mi kimaradunk” – vagy mégsem?

2014. november 18. 16:43

Ki meri kijelenteni magáról, hogy minden esetben szilárdan elutasított és a jövőben is elutasítana egy olyan dolgot, amiből önmagának vagy közvetlen ismerőseinek haszna származhatna?

2014. november 18. 16:43
Éder Mónika
napolit

„Ki meri kijelenteni magáról, hogy minden esetben szilárdan elutasított és a jövőben is elutasítana egy olyan dolgot, amiből önmagának vagy közvetlen ismerőseinek haszna származhatna?

Az okokról és cselekvési alternatívákról rengeteg terv született, de sehol sem sikerült azt elérni, hogy teljes mértékben eltűnjön ez a hosszú távon káros, ám rövidtávon kifizetődőnek tűnő jelenség. Egy dologban viszonylag nagy a megegyezés a korrupciót vizsgáló tudósok között: a „túl sok állam” mindenképp károsan hat rá, de akkor miért az államtól várják rá a megoldást? Miért korlátozná önmagát? Egyáltalán ki az állam? Sajnos az állam mi magunk vagyunk. Mi választunk, mi dolgozunk, mi adózunk, vállalkozóként keressük a kiskapukat, mi bliccelünk a tömegközlekedésen és mi várjuk, hogy segítsenek rajtunk. A mi pénzünket fordítják jó vagy rossz célokra, vagy számunkra jónak vagy rossznak tűnő célokra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atatürk
2014. november 18. 21:07
Kedves Mónika! Az állam NEM mi vagyunk, hanem az a struktura, amelyet mi választunk (+ a "számítható" megoldások). Nem Józsi Bácsi és Mari Néni (elnézést minden Máriától és Józseftől) korrumpál, hanem az, aki helyzetben van. Őket vagy a cégtulajdonosok, vagy az "Állam" helyezi "korrumpációs szituációba", főleg az utóbbi esetben kellene a "helyezőnek" lépni. Ha nem teszi, vagy hülye, vagy tehetetlen, vagy maga is korrupt. További eset nincs, mindhárom szituációban elhajtandók, valamilyen módon. Délkeletre tőlünk tucatjával mennek a politikusok vizsgálatra... azt mondjuk, hogy az már Balkán... tévedünk?
tango47
2014. november 18. 20:24
„Ki meri kijelenteni magáról, hogy minden esetben szilárdan elutasított és a jövőben is elutasítana egy olyan dolgot, amiből önmagának vagy közvetlen ismerőseinek haszna származhatna?" MÁR MIÉRT KELLENE EZT ELUTASÍTANI? TALÁN ARRA GONDOLT A SZERZŐ, HOGY BŰNÖS ÚTON SZÁRMAZNA A HASZON. DE AKKOR EZT KELLENE ÍRNI.
potyka
2014. november 18. 17:55
"Ki meri kijelenteni magáról, hogy minden esetben szilárdan elutasított és a jövőben is elutasítana egy olyan dolgot, amiből önmagának vagy közvetlen ismerőseinek haszna származhatna?" Ha törvénytelen? Én! :DDDDDD
talán
2014. november 18. 17:42
Édes Mónika! Rokona magának Kunhalmi Ágnes hogy így ismeri tömegközlekedési szokásait?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!