Amerikai korrupció

2014. november 08. 12:39

Az amerikai törvények azt sem zárják ki – jegyzik meg a témával foglalkozó ottani sajtóorgánu­mok –, hogy egy elítélt bűnöző is folytassa kongresszusi munkáját, esetleg megválasszák.

2014. november 08. 12:39
Lovas István
Magyar Hírlap

„Szerdán a büszke New York-i Szabadság-szobornak otthont adó Staten Island lakói újraválasztották Michael G. Grimm republikánus képviselőjüket az amerikai kongresszusba, annak ellenére, hogy húsz vádpontban szövetségi szintű bűncselekmény ügyében vizsgálják. Grimm nem ismeretlen még az amerikai sajtó előtt sem azóta, hogy az egykori FBI-ügynök már képviselő korában így fenyegetette az őt ügyeiről kérdező újságírót: »Úgy lehajítalak az erkélyről, hogy kettétörsz, mint egy gyerek!« Rejtély, hogy a napokban az amerikai Újságírókat Védő Bizottság megbízásából nálunk szaglászó és élményeiről a New York Times november 3-i számában ránk nézve lesújtó véleményét kifejező Kati Marton szervezete miért nem őrá fordítja figyelmét. Vagy miért nem a Hír Tv riporterének kamerájába vágó Veress János volt pénzügyminiszterrel és egy­kori kormányával tette ezt?

Grimm képviselőt a többi között korrupcióval, hamis tanúskodással, illegális bevándorlók foglalkoztatásával, az igazságszolgáltatás akadályoztatásával, az adóhivatal, az Internal Revenue Service ellen elkövetett adócsalással és »összeesküvéssel« vádolják. Utóbbi »az Egyesült Államok becsapására« irányult. De ez ne zavarjon senkit, ugyanis az amerikai törvények azt sem zárják ki – jegyzik meg a témával foglalkozó ottani sajtóorgánu­mok –, hogy egy elítélt bűnöző is folytassa kongresszusi munkáját, esetleg megválasszák. A képviselő ellen a vádak már tárgyalási szakaszba jutottak, ami azt jelenti, hogy André Goodfriend budapesti amerikai ügyvivőnek a partijain lesz miről hallgatnia, hogy helyette jókat NAV-ozhasson a Soros-támogatású hazai média- és »civil« szervezetek hálásan vihorászó cselédjeivel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2014. november 09. 11:15
miért, nálunk az előzetesben lévő hunvald elvtárs még teljes fizetést is kapott, mert "nem hagyták" dolgozni, a szoc-szadesz képviselőtestület jóváhagyásával
OberEnnsinnen
2014. november 09. 11:01
István! Szerintem Goodfriend nem is tud Grimm képviselő úr korrupt kapcsolatairól. Ha tudna, azon nyomban bejelentené Ch. Gat-nál, a kunbéla-különítményesek - ma liberális-demokraták - USA-beli leágazásánál. Igaz ott nem páncélvonattal tették-teszik.
catalina9
2014. november 09. 07:47
kalotaszeg 2014. november 8. 16:53 Think positive: Ez van, ez lesz most is. Akkor leamortizálták az SZDSZ-t, most leamortizálják az ún. demokratikus ellenzéket." Tesznek róla maguk is.
Senye Péter
2014. november 08. 18:32
Nem tudom, Obama babonás-e. Ha igen futkoshat hátán a hideg, mert a CNN egyik Osama bin Laden lelövéséről szóló interjúban Obama-t írtak. (http://rt.com/usa/203519-cnn-obama-osama-typo/) Vagy hekker beavatkozás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!