De mi van, ha nekünk tényleg a Jobbik kell?

2014. október 19. 11:43

Már elfoglalták a Tiszántúlt, a hordák betörtek a Dunántúlra, ha kell, színt váltanak, ha kell, kedvesek és békések lesznek, mint akik soha semmi rosszat nem akarnak.

2014. október 19. 11:43
Tóth Ákos
Tóth Ákos
Népszabadság

„Itt vannak hát, megérkeztek, tizenhét megyében második erőként. Tizenhét vármegye, na persze! Igaz, ennyi erővel anynyi is lehetne. És nekünk is annyi. Már elfoglalták a Tiszántúlt, a hordák betörtek a Dunántúlra, ha kell, színt váltanak, ha kell, kedvesek és békések lesznek, mint akik soha semmi rosszat nem akarnak, csak megmondják, mi a valóság, és biztonságot ígérnek, azt, hogy nem lesz több rablás, lopás, bicskázás, mintha ez csak rajtuk múlna, és jönnek, egyre csak jönnek megállíthatatlanul, ha ez kell, akkor rátukmálják magukat az emberre, mint teszik azt Békéscsaba új polgármesterével, ha az kell, mondanak egy még nagyobbat.

De mi van akkor, ha nekünk tényleg ez kell? Az, hogy megerősödjék a bennünk rejlő harag, hogy elhiggyünk mindent, mert azt akarjuk hallani, mert arra vágyunk, mert annyira jó másokat okolva megélni a magunk szétcseszett életét, mert a sör után olyan jó kiköpni egyet, és biciklire pattanva halkan szidni mindenkit ezért az elbaszott világért. Itt vannak már köztünk az új megváltók, nem rejtőzködnek, nem szivárognak, már ott vannak mindenütt, nyíltan, büszkén, belerágják magukat a mindennapjainkba, és nincs hová menni, pedig nem marad majd utánuk semmi, csak az ásott halom.

(...) És ha ehhez hozzávesszük, hogy Urbán Flórián mennyire reménytelenül kétballábas játékos volt, akinek a nagyanyánk még a rosszabb pillanataiban is kiosztott volna egy-két kötényt, akár arra a következtetésre is juthatunk, hogy van remény.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2014. október 20. 11:52
Így a harmadik zakó ,meg két hét szünet után már abban reménykedtem, veletek együtt elhal a fasisztázók hangja. Is, ahogy az Öreg dörmögte egykor. De most,hogy felfedeztézek "a fasiszták már a speizban vannak" című örökérvényűt, nem sok esélyt adok a megujulásra. Ha életfogytiglan ugyanazokat a baromságokat szajkózzátok, amire már senki sem kíváncsi, ott maradtok ahol most vagytok a szemétdomb tetején. De higyjétek el, a szart is lehúzzák és a végén a csatornába kerül.
briganti
2014. október 20. 10:14
Ez egy ritka gusztustalan írás. 1. Ez szólhatna az elvtársakról, kun béla ivadékairól is. 2. Az Urbán Flóri küzdeni tudása nem mindennapi volt, az ellentáborok is elismerték - téged mikor fognak, szarkupac? 3. Mellesleg ha nagyanyád egy rosszabb pillanatában kiosztott volna neki egy-két kötényt, tuti, hogy szerencsétlen öreglány cserét kért volna idő előtt. 4. Nem baj, hogy nem érted.
atila68
2014. október 20. 06:58
Tőth Ákos halkan szid mindenkit ezért az elbaszott világért. Neki a rablás, lopás, bicskázás belefér, a Jobbik nem. Az horda.
Karbantartó9
2014. október 19. 22:11
"Már elfoglalták a Tiszántúlt, a hordák betörtek a Dunántúlra, ha kell, színt váltanak, ha kell, kedvesek és békések lesznek, mint akik soha semmi rosszat nem akarnak." Végig azt hittem, hogy liberálbolsevikokról van szó, vagyis az mszp+dk+lmp-ről...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!