Volt egyszer egy juhász

2014. október 25. 10:17

A mostani Döbrögiknek semmi szükségük nem volt rá, hogy fizikailag is eltakarítsák az útból a kellemetlenkedő ellenfelet. Egyáltalán nem biztos, hogy az ellenzék színeiben Alcsútdoboz polgármesterévé választották volna.

2014. október 25. 10:17
Lendvai Ildikó
Népszava

„Pár napja temették ifjabb Váradi Andrást, az alcsúti juhászt. Nem a sokadik nekrológot szeretném megírni róla. Azt a gyanút meg végképp nem akarom táplálni, hogy Váradi András nem közlekedési baleset áldozata lenne. Véletlen volt, még ha nehéz is belenyugodni. Ahogy Szabó Rebeka, a juhász párttársa adott hangot a feltörő keserűségnek: »az nem lehet, hogy Ludas Matyit elgázolja egy szekér, mielőtt bosszút állhatott volna Döbrögin.«

De bizony lehet. A mostani Döbrögiknek semmi szükségük nem volt rá (remélem, hajlandóságuk sem), hogy fizikailag is eltakarítsák az útból a kellemetlenkedő ellenfelet. Egyáltalán nem biztos, hogy az ellenzék színeiben Alcsútdoboz polgármesterévé választották volna. Sőt, inkább az ellenkezője valószínű. Váradi András nevét vasárnap kihúzták a szavazólapról, és helyette persze fideszes lett a falu első embere. Mészáros Lőrinc is újra polgármester lett Felcsúton. A hattagú testületben ismerős nevek: még két másik Mészáros és ketten a Flier családból, amely szintén az Orbánhoz kötődő kapcsolatokról híresült el.

Megy ez magától. Ezért sem hiszem, hogy Váradi Andrást szándékosan gázolták el. De mindenen, ami az övé, megpróbáltak átgázolni. Így vált modernkori Kohlhaas Mihállyá. Kohlhaas derék polgár volt a XVI. századi német Brandenburg tartományban. Azért vált a drámairodalom visszatérő hősévé, mert nem nyugodott bele, hogy egy magát mindenhatónak képzelő földbirtokos, a fejedelem barátja, jogtalanul lefoglalja két lovát. Fordult bírósághoz, majd önbíráskodáshoz is, végül a fejedelem tőrbe csalta és nyilvánosan kerékbe törték.

Váradi Andrásnak csak az eddigi életét akarták kerékbe törni. A földpályázaton Mészáros Lőrincék nyerték el azt a területet, ahol a családja évtizedek óta a juhait legelteti. Nem akarta hagyni. Perelt, lázított, »ugrált«. Útban volt. Ezért aztán minden módon megpróbálták kiszekálni, elijeszteni. Apját rendőr vitte el, négy év alatt gyűjtött és kezelt többszázezer forint értékű zöldtrágyáját Mészáros Lőrinc az embereivel teherautóra pakoltatta és saját földjébe szántatta be. Juhai hodályára Mészáros bontási határozatot hozatott. Mikor híre ment, hogy polgármester-jelöltséget vállalt, éjszaka kombájnnal kiszántották a vetését. Hogy plakátjait letépdesték, az már csak a magyar napi rutin része. Sok segítsége nem volt, maga akarta utolsó éjszaka visszaragasztani őket. Így halt meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. október 26. 12:13
Láttam szegénynek a kampányfilmjét vagy mit..és elborzadtam..azon, hogy a dk és együtt olyan pofátlanul gazember volt, hogy felkérték polgármesternek..
Burmin
2014. október 26. 09:24
De azért lebegteti a lehetőséget ( balesetnek álcázott gyilkosság )ugye cenzor asszony ? Ön aki Aczél elvtárs jobbkeze volt, most meg nagy demokrata. Nevetséges.... Undorító...
Szőke Ciklon
2014. október 26. 09:15
Hát mit lehet várni az aljas komcsiktól, azoktól akik október 23-án Horn Gyula emléktábláját koszorúzzák? Nagyon szomorú, hogy azok a fiatal szocik, akik szeretnének megújulni, nem határolódnak el ettől az aljas banyától, (és a hozzá hasonló többitől) mert ilyen teherrel sosem lesznek képesek megújulni. A jobb oldalnak nem kell semmit tenni a következő győzelemért, amíg ilyen alakok "erősítik" a baloldalt. Azon azért csodálkozom, hogy miért tűrik az ilyen aljas rágalmazásokat, ezt a suttogó propagandát, amivel néhány értelmi fogyatékost, vagy a mindennapi gyűlöletre áhítozót már sikerült is félrevezetni. (lapaj, komondor, Mark Bolt, stb)
Apáczai
2014. október 26. 08:21
"A mostani Döbrögiknek semmi szükségük nem volt rá, hogy fizikailag is eltakarítsák az útból a kellemetlenkedő ellenfelet." Ezzel a mondattal Lendvai gyilkossággal vádolja meg a politikai ellenfeleit. Ezért az aljas rágalomért felelnie kell!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!