Barroso búcsúja

2014. szeptember 12. 07:25

Azt, hogy az egy pártcsaládhoz tartozás ellenére nem puszipajtások Orbánnal, eddig is köztudott volt, Barroso ezt most finoman, csak úgy búcsúzóul, ismét tudtára adta a magyar miniszterelnöknek.

2014. szeptember 12. 07:25
Törő András
Népszava

„Orbán Viktor szavai szerint, e pénz nélkül szóba se állnánk az Unióval. Így viszont nem érezzük magunkat alávetettnek. Már gondolatban el is költöttük a pénzt, hatvan százaléka megy a gazdaságba. Szerényen azért meg kell jegyeznie az igazságot is: az unió támogatása nélkül fejreállna a magyar gazdaság.

Már-már úgy tűnt, kormányfőnek sikerült elérnie, hogy az esemény másik szála, hogy a tisztéről leköszönő Barrosónak ez volt a búcsúlátogatása, amúgy elsikkad. A miniszterelnök a halvány köszönetével, az Európai Bizottság igazságosztó szerepének hangsúlyozásával azt sugallta, minden a legnagyobb rendben van kormányunk és az unió intézményei között, lezáratlan vitánk pedig csak egy van.

Úgy tetszik, az nem számít, hogy mások másképp értelmezik az európai értékeket és a hozzájuk való viszonyt. A vitatott, lezáratlan kérdésből pedig - közük számos, az uniós támogatások által érintett - sokkal több van. A Budapesti Corvinus Egyetemen később dísztoktorrá avatott José Manuelt azonban nem kellett félteni, hogy adós marad a válasszal. Azt, hogy az egy pártcsaládhoz tartozás ellenére nem puszipajtások Orbánnal, eddig is köztudott volt, Barroso ezt most finoman, csak úgy búcsúzóul, ismét tudtára adta a magyar miniszterelnöknek. A kettős eseményre hajazva azt találta mondani a partnerségi megállapodás aláírásakor - és ezt érdemes szó szerint idézni, mert benne van minden kritika amit az Európai Bizottság az Orbán-kormányokkal szemben eddig megfogalmazott: »Két papírt írok alá. Aláírom a magyart is. Nagyon remélem, hogy az van a szövegben, amire számítok.«”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2014. szeptember 12. 12:22
Hitler egy kedves, aranyos öreg bácsi volt.
A helység galagonya
2014. szeptember 12. 11:13
Orbán Európa teknővájó cigánya.
GV0917
2014. szeptember 12. 09:25
Megláttam a nevét a t.cikkírónak, azt hittem a Népszava gazdasági újság lett! De nem. No akkor mit keres arrafelé, ahol a madár sem jár? Ezért a szösszenetért nem volt érdemes erre horgony és árboc nélkül hánykódó öreg ladik fedélzetére lépni!Minden állításoddal azt akarod bizonyítani, hogy ez a Barroso karakán ember volt! Lehet-addig amíg volt neki Tavarese!Mert a Kócos Kingák, Gyurma Ziták és tömött bajszos Tabajdi Csabák segélyével jól ment a hajó!Viszonylag szerencséd van,mert most siklott be a hajótok a Viharok Öblébe, bár még nem lőnek, de a Szankciók úgy magasodnak egymás ellenében mint a tarajos élű sziklák a a"portugál gálya" előtt. Mégis csak biztosabb a szomjúság hátán ugyan, de szilárd talajjal a láb alatt!
ördöngös pepecselés
2014. szeptember 12. 09:23
"Szerényen azért meg kell jegyeznie az igazságot is: az unió támogatása nélkül fejreállna a magyar gazdaság." ez már a piacTörő Népszara utolsó kívánsága vagy lesz ennél nagyobb ostobaság is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!