Igazságok

2014. szeptember 03. 09:14

Igen, ismét TGM-nek van igaza, legalábbis néhány dologban.

2014. szeptember 03. 09:14
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Ezt írja: »Ami föltehetőleg helyes volna – Ukrajna föderalizálása, az orosz nemzetiségű lakosság autonómiája, a béke helyreállítása –, lehetetlen, mert ezeket a Krímet annektáló, Kelet-Ukrajnában lövöldöző Putyin is javasolja (100%-os képmutatással). Márpedig neki egyetlen szavát se lehet elhinni. Az Egyesült Államok, a NATO és az EU pedig elérkezettnek látja a pillanatot, hogy következetesen folytassa Bush elnök politikáját. Bush elnök ugyanis megígérte Gorbacsovnak – a német újraegyesülés eltűréséért cserébe –, hogy a NATO nem terjeszkedik majd keleti irányban. Az ígéretet, mint tudjuk, arrogáns nyíltsággal megszegték, mert megszeghették. Ez pedig azt a kiheverhetetlen sérülést jelentette a posztszovjet-nagyorosz érzületnek, amit a magyar nacionalizmusnak Trianon.«

Aztán pedig ezt: »A huszadik század folytatódik. Persze az ukrajnai népek érdekeivel, békéjével, testi épségével a franc se törődik. Ki vannak szolgáltatva a különféle, genocídiumra hajlamos fegyveres erőcsoportok tébolyának. Nincs hatalom, amely ezt megállítaná. Most még lehet minderről szkeptikusan és kritikusan beszélni. 1914 nyaráig is lehetett.

Olvasó, ha pártot ütsz bármelyik hadviselő fél mellett, erkölcsi öngyilkosságot követsz el. Az egész rossz, nem a fele.«

Nagyjából ez a helyzet. S igen, mindjárt a dolgok legelején szögezzük le: alig van megnyugtatóbb annál, hogy nincs közös magyar–orosz határ. Maradjon ez csak így. Hiszen van történelmi tapasztalatunk, éppen elég. Tudjuk, milyen az, amikor az orosz cár vonul be hozzánk »rendet tenni«, és amikor a szovjet pártfőtitkár, ugyanezért. Nekünk nem kell elmagyarázni. És igen, a lengyelek és a baltiak még inkább tudják. Azok a lengyelek, akiket háromszor is letöröltek a térképről. Akiket a náci Hitler és a szovjet Sztálin a legnagyobb egyetértésben rohant le 1939-ben. (Épp a minap emlékeztünk meg a második világháború kitörésének napjáról, szeptember 1-jéről, amikor Hitler megtámadta a lengyeleket. Arról is megemlékezünk majd, hogy egy héttel később Sztálin keletről hátba támadta az élet-halál harcot vívó Lengyelországot?).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. szeptember 03. 21:00
Erdélyben TGM secus múltjáról szól a fáma. Az anyja Ceausescu kegyeltje volt. Hírek szerint, amikor itthon gründolt magának egy nagypolgári lakást, s mivel egyedül lakta, el akarták venni tőle, hogy egy nagycsaládnak adják, felsőbb pártutasításra eltekintettek tőle, azzal érvelve, hogy TGM anyja magas pártfunkcionárius és bonyodalmat okozna. Miért kell Bayer Zsoltnak egy TGM-re hivatkoznia, amikor akadnak szép számmal mások is, akik Bayer véleményét alátámasztják, megerődítik? Érthetetlen.
CzudarM
2014. szeptember 03. 19:34
Amennyiben igaz a hír,miszerint a jelenlegi ukrán elnök zsidó származású és néhány éve tért vissza Izraelből,úgy jobban érthetjük a ukrán helyzetet.A Zsidó Állam által kézi vezérelt Amerika harcba kezdett az európai fronton is. Két fekély borítja világ testét az egyik a fasiszta Amerika.
Wazze
2014. szeptember 03. 16:25
Ez KIVÉTELESEN jó írás most ettől a pöcstől...
S0ma
2014. szeptember 03. 15:15
„Ezt írja: »Ami föltehetőleg helyes volna – Ukrajna föderalizálása, az orosz nemzetiségű lakosság autonómiája, a béke helyreállítása –, lehetetlen, mert ezeket a Krímet annektáló, Kelet-Ukrajnában lövöldöző Putyin is javasolja (100%-os képmutatással)." --- Biztos, hogy TGM nem hagyott ki semmit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!