Donyeck lesz az új Vukovár – ha hagyjuk

2014. augusztus 07. 23:13

A „nem etnikai alapon” berántott magyar fiúk akkor is olyan háborúba kell, hogy menjenek, amihez semmi közük. Ahol fanatikus, jól felszerelt, és sok esetben kiválóan kiképzett ellenséggel kell felvenniük a harcot.

2014. augusztus 07. 23:13
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Most muszáj mozdulnunk. Mindannyiunknak együtt. A tüntetést a Jobbik és a HVIM szervezi. Gondolhat bárki bármit erről a két szervezetről, vélekedhet akárhogyan a két felszólalóról, Toroczkai Lászlóról és Szávay Istvánról. Szeretheti őket, egyet érthet velük, húzhatja a száját, még utálhatja is őket. De most ez a két szervezet áll ki egyedül a magyarok mészárszékre hajtása ellen. Ez a két ember kiált megálljt a vérontásnak. Más nincs. Mert kegyetlenül, aljasul magára hagyta mindenki szegény Kárpátalját.

A legmocskosabb módon a saját politikai és értelmiségi elitje. Amelynek az egyik fele gátlástalan kiszolgálója volt Janukovics maffiarezsimjének, s most minden hitelét elvesztve örül, hogy még szabadlábon van. A másik fele meg gusztustalan elvtelenséggel dörgölőzik az új kijevi hatalmasokhoz, egységbontóknak és rémhírterjesztőknek bélyegezve azokat, akik mukkanni mernek a behívók miatt. Persze, nekik mindegy, ebben az oroszrulettben az ő pisztolyukban csak vaktöltény van. A pártszékházakból, városi és megyei közgyűlések kényelmes székeiből, a szerkesztőségek íróasztalai mellől senkit nem fognak Donyeckbe küldeni, hogy haljon meg Ukrajnáért.

A legnagyobb és legsúlyosabb felelősség azonban a budapesti hatalomé. Mert hiába keménykedett pár feles jó erdélyi szilvórium után Németh Zsolt Tusványoson. A nagy fogadkozásból, hogy »egy magyart se hagyunk« annyi lett, hogy Navracsics külügyér dobott egy telefont Kijevbe. Ahol szépen megnyugtatták, hogy a »behívás nem etnikai alapon történik«, tehát akkor minden rendben is van. Amit egyrészt szinte lehetetlen ellenőrizni. Másrészt, ha igaz, akkor sincs rohadtul rendben semmi. Mert a »nem etnikai alapon« berántott magyar fiúk akkor is olyan háborúba kell, hogy menjenek, amihez semmi közük. Ahol fanatikus, jól felszerelt, és sok esetben kiválóan kiképzett ellenséggel kell felvenniük a harcot. Amely velük ellentétben pontosan tudja, miért harcol: kövér zsoldért, vagy többségük egyszerűen a szülőföldjéért. (Fene se tudja, melyik a veszélyesebb ellenfél.) Így lesz Donyeckből és Luhanszkból az új Vukovár és Eszék.

Ha hagyjuk. Az Isten szerelmére, ne hagyjuk! Péntek, 18.00 óra Istenhegyi út 84. ukrán követség. Mindannyian!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2014. augusztus 09. 09:55
Majdan 'hősei' most hol harcolnak?
csurcsányi
2014. augusztus 08. 22:14
Kijev a tüntetésekkor ki derült már,hogy kik lőttek az emberekre?1956-n igazán a Kossuth téri lövöldözés provokálta ki a felkelést amit akkor az szovjetekre fogtak és később derült csak ki,hogy az ÁVH volt.
csurcsányi
2014. augusztus 08. 22:05
Politikai menedékjogot kell kérni minden Kárpátaljai magyarnak akit az ukránok beakarnak sorozni,nekünk ezt meg kell adni,hogy túléljék a polgárháborút,mert ehhez nekik semmi közük.
citizen queen
2014. augusztus 08. 10:24
"Mert a »nem etnikai alapon« berántott magyar fiúk akkor is olyan háborúba kell, hogy menjenek, amihez semmi közük." Köszönjük, Trianon, köszönjük, Európa. Méghogy nincsenek máig ható következményei a száz évvel ezelőtti országcsonkításnak, az ostoba, rövidlátó politikai érdekből meghúzott határoknak, amikoris gyalázatosan figyelmen kívül hagyták az etnikai törésvonalakat, etnikai arányokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!