A rettenetes Orbán-kormány

2014. február 20. 07:50

Most, a választások közeledtével, ha számvetést készítünk, a rettenetes Orbán-kormány a kétharmadától függetlenül elég kicsiny lyukat ütött a szociálliberális struktúra szövetén.

2014. február 20. 07:50
Seszták Ágnes
MNO

„Most, a választások közeledtével, ha számvetést készítünk, a rettenetes Orbán-kormány a kétharmadától függetlenül elég kicsiny lyukat ütött a szociálliberális struktúra szövetén. Már az első Orbán-kormány drágán tapasztalta meg, hogy a média nemcsak ellenük dolgozott, de erőből vert vissza mindent, ami egy demokratikusan megválasztott kormánynak kijárt volna. Nincs ez másképp most sem. Őrületes ricsaj támad, amikor hozzányúltak a színházi világ liberálisok által uralt feudumaihoz. Az eredmény három soványka színigazgatói kinevezés, amit vad tiltakozások, hazug kifogások és a felingerelt külföld állandó hisztériája kísér. Dörner György és Vidnyánszky Attila kipécézett emberek, akik szakmailag bármit is produkáljanak, az tehetségtelenségük manifesztuma. A rettegett Orbán-kormány boldogan pénzeli azokat a filmművészeti alkotásokat és színházi produkciókat, amelyekben a jelenlegi magyar állapotok elviselhetetlenségét mutatják be a zsarnoki és diktatórikus kormány igájában nyögve. A színházak maró gúnnyal nyúlnak mindenfajta nemzeti értékhez, nevetségessé téve a hagyományos családot, áthallások tömegében jelenítik meg a zsarnokot és kiszolgálóit.

A koalíció persze így is dilettáns és kisszerű, félelmet gerjeszt, elnyomja a kisebbségeket, megbénítja az egyéni alkotókedvet, antiszemita, kokettál a szélsőjobbal, nepotista, és falnak viszi a gyanútlan választókat. Legutóbb a berlini fesztiválon bemutatott rövidfilm volt hivatott megmutatni a reményvesztett Magyarországot, ahonnan már a gyerekek is menekülnek. Elég bekapcsolni az elnyomott és megfenyített televíziós állomásokat, ahol azzal szembesülünk, hogy Magyarországon kilencmillió hajléktalan, alkoholista, boldogtalan, vándorbotot szorongató, kurvának szegődött, elégedetlen, vádaskodó, lelki nyomorék és éhező gyermek tengődik, miközben a kormány és holdudvara dúskál a földi javakban. Ha az országban valahol rádől a házfal lusta tulajdonosára, aki egy szalmaszálat nem tett még életében keresztbe, azonnal ott teremnek a kereskedelmi csatornák tudálékos riporternői, és drámaian hívják tetemre Orbán Viktort, miért nem ragad vakolókanalat. Amúgy a szemétdomb tetején uralkodik, ugatja a kultúrát, mert ahelyett, hogy az éhező gyermekeket etetné, stadionépítő megalomániában szenved, arra szórja a pénzt. Hogy az első Orbán-kormány építette a Nemzeti Színházat, a Művészetek Palotáját és a Millenárist, arról nem szól a média, a választó emlékezete meg rövid. Nem tetszik a labdarúgás feltámasztása, támadják a mindennapos testnevelésórákat is. Lehetetlen, hogy a kritizálóknak tetszenének a gerincferdült, púpos és korán elhízott gyermekek tömegei. Épp ilyen érthetetlen a dühroham, ami az erkölcstan és a hittan oktatásának szól. Aki persze rátapad az Éjjel-nappal Budapest, a Való Világ vagy az Édes élet címen mutogatott tévés hulladékokra, arra valóban nem hat semmiféle erkölcsi szabály. Kivéve, ha a bőrén érzi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. február 20. 09:51
Ágnes mit vársz?? A teljes magyar média 3 banda kezében van. Csak azt lehet, amit ők megengednek! Azt hiszik, hogy a népnek ezek a baromságok kellenek. De ezekkel az 'agymosást' csinálják! és egyre többen bedőlnek nekik! Szegény Magyarország!
Forsz
2014. február 20. 09:44
Jó cikk. Mit is lehet egy rövid szösszenetben még megemlíteni? Hát talán azt, hogy a rettenetes Orbán kormány nem kíván egyet érteni azzal, hogy a cigánynak joga van lopni. Na és hol a mindenek feletti, a tűrhetetlenül terjedő antiszemitizmus kedves Ágnes asszony?. Mert ha a MAZSIHISZ - mint tudjuk, nem figyel oda - ez a rettenetes kormány, lassan annak támogatását kezdeményezi. Nagyhatalmú-Féleszű Michel Platini barátunk már fenyegetésbe is kezdett. Ő már máglyát gyújtana. Emberek! Európa! Térjünk már észhez, mert ha hagyjuk átszüremkedni az amerikai idiotizmust, Európának annyi. Európ ugyanis sérülékenyebb, sebezhetőbb mint Amerika. Európanak a háborúktól, eszmei zűrzavaroktól, örök konfliktusoktól, viszályoktól terhelt múltja miatt elég egy pici szikra, hogy lángba boruljon. Van éppen elég példa reá. A legújabbat éppen napjainkban tapasztaljuk. Irtsuk már ki az örök gyújtogatókat; küldjük már Erinnist nyugdíjba.
Nemzeti Mutyikos
2014. február 20. 09:34
annak orulok, hogy fidesz csak az ilyen ven masodvonalbeli komcsi ujsagbairokat tudott megvenni kilora mint ez a sesztak, bencsik.
Fedor
2014. február 20. 09:30
"az első Orbán-kormány építette a Nemzeti Színházat" Az egész cikk egy nagy csúsztatás, de ez a mondat aztán végképp kiverte nálam a biztosítékot. A mostani Nemzeti Színház úgy épült, hogy egy szabályosan pályázattal készült terv alapján, méltó környezetben induló Nemzeti Színház építést már a kivitelezés szakaszában leállítottak, hogy utána az építész szakmát szembeköpve kirakjanak egy nehezen megközelíthető méltatlan környezetbe egy olyan giccses cukorkásdobozt, ami szcenikailag is rossz lett, ami persze nem csoda, mert a kijelölt építész addigi legnagyobb műve a kotmánybizto családi háza volt. Ezért legyünk hálásak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!