Ukrajna - a hidegháború újrakezdődött!

2014. február 21. 12:21

Ukrajnában már nem csupán tüntetnek. Ukrajnában Szíriához hasonlóan amerikai-orosz csata zajlik.

2014. február 21. 12:21
Döry L.
Fent és Lent

„Ilyen polgárháborúk és ilyen nagyhatalmi beavatkozások jelentették azt a négy évtizedet, amelyet hidegháborúnak hívunk. És bár a boldog ’90-es évek eufóriájában, amikor Jelcin maffiaállama az Egyesült-Államok szövetségese volt, boldog-boldogtalan számára végleg véget ért a történelem – hát most észrevétlenül, de lassacskán újrakezdődött a történelem.

Az Egyesült Államok már nem Soros Györggyel és színes forradalmakkal szerez befolyási övezeteket, hanem hardkórabb eszközökkel is. Az is látszik, hogy nagyhatalmi rendező elvként nem ismer el "befolyási övezeteket". Oroszország pedig – azt nem tudni, hogy időlegesen megerősödve, vagy befolyását tartósabban visszaszerezve – újra kemény játékos, amely nem válogat az eszközökben. Az új hidegháború jelen állását itt most nem tekintjük át Afganisztántól Grúzián át Szíriáig, sem az USA mint hanyatló hegemón helyzetét, sem a feljövő rivális hatalmakat, amelyek Oroszországnak éppúgy vetélytársai. De jó lesz észbe vésni: az 1990 utáni két évtized egypólusú világa volt a  kivétel, és nem fordítva.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrFülig Jimmy
2014. február 22. 09:01
Forintnál rosszabbul teljesítők egyike a rubel,miről vizionál ez az észkombájn?
S0ma
2014. február 21. 21:14
Meglehet, hogy egyszerű összefüggések mentén megy a harc, nem csak az USA és Oroszország érdekelt , előfordulhat az is, hogy próba zajlik, amelyet majd követ egy forradalmi/polgárháborús eszkalációval egybekötött főpróba, illetve egy gyors előadás.
daimler
2014. február 21. 20:32
Ezek az ukránok még nem tudják hová akarnak belépni!!! Annak idején a magyarok se tudták ,most szivják a faszt! Ahová amerika beteszi a lábát csak szar háború,korrupció,lesüllyedés jön!!! Egyiptom,Libia,Irak Afganisztán, cionista zsidók játéka az egész,mikor ébred már fel az emberiség????????
wartog
2014. február 21. 16:29
azért az nem lenne baj, ha az ukránok dönthetnék el mit is akarnak, mmint ne mi, és innen. Az eredményt tekintve meg, egy falusi ember azt mondta nekem, "olyan nincs, hogy egy juhász, vagy a pap mindenkinek tetsszen".Amit főznek, majd megeszik, de ez legyen az ő dolguk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!