Egyenlő mércét!

2013. november 19. 08:52

Liberté, Égalité, Fraternité. Azaz Szabadság, Egyenlőség, Testvériség. Gyönyörű szavak, amelyekben szeretnénk hinni. Azonban ez csak úgy megy, ha tiszteljük egymást, egymás értékeit és érdekeit.

2013. november 19. 08:52
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Liberté, Égalité, Fraternité. Azaz Szabadság, Egyenlőség, Testvériség. Ami mindenkire és mindenhol érvényes. Adott esetben a francia, szocialistának mondott belügyminiszterre is, aki sokadrangú bevándorlónak tart mindenkit, aki Kelet-Európából érkezik. De elvárja, hogy ha a saját polgára selejtet vagy mérgezőt ad el, azt mi megtiszteltetésnek érezzük. Ő azt akarja, hogy mi szeretettel és mély térdhajlással várjuk a szabadságnak titulált gyarmatosítást. 

Liberté, Égalité, Fraternité. Azaz Szabadság, Egyenlőség, Testvériség. Azaz gyere, kelet-európai orvos, szakember, gondolkodó agy vagy »csak« pincér és pizzafutár, és szolgálj engem. Kapsz pénzt is, de értsd meg, vagy ha nem megy, megértetjük veled, hogy te nem kaphatsz olyan fizetést, mint a miénk. Te kelet-európai vagy, lengyel vagy magyar, legyél arra büszke, hogy megállíthattad a törököt, vért onthattál a nyugati civilizációért. Búsongj a történelmeden, sírva vigadj, adunk neked »frencsájzt« erre is. 

Liberté, Égalité, Fraternité. Azaz Szabadság, Egyenlőség, Testvériség. Gyönyörű szavak, amelyekben szeretnénk hinni. Azonban ez csak úgy megy, ha tiszteljük egymást, egymás értékeit és érdekeit.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mayday
2013. november 19. 10:22
nem kellene a franciákat szapulni, mert először a határon belül, a saját házunk táján kellene e jelszavak szerint gondolkodni! vajon ki nem veszi figyelembe itthon ezeket a szavakat illetve demagóg módon mondják, de nem eszerint teszik a dolgukat?!?
kgy
2013. november 19. 10:16
Hogy lehet valakiolyan naiv, hogy a többieken számomkérhesse azokat az elveket, amik szerint őt elitélik? Ez a történelem nem ismeretéből és a jelenlegi erőviszonaok nem ismeretáből fakadhat csak! Ne legyünk már annyira tudatlanok, mint egy általános iskolás, aki csak ifjusági regényeket olvasott! A világ igy müködik, ezek között a viszonyok között kellene az érdekeinket érvényesiteni. Ez a feladat.
kjkj945
2013. november 19. 09:41
Magyarországon???? Ki van csukva!!! Majd a rendszerváltás és nagytakarítás után!
Zokni
2013. november 19. 09:07
A "szabadség, testv..." jelszavát ráolvasni egy franciára annyira közhelyes, hogy már szinte fáj. Ezért nem érdekel, hogy minek kapcsán teszi most éppen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!