Magyar viszonylat

2013. október 16. 14:44

Mielőtt végképp belekábulnánk a magyar viszonylatba, agyonvernek bennünket a románok, a hollandok meg berámolnak egy nyolcast, dadogósra püfölnek bennünket. Nemzetközi viszonylatban.

2013. október 16. 14:44
Mile Lajos
Mile Lajos blogja

„Én tényleg azok közé a hülyék közé tartozom, akik mániákusan végignézik az NB I. mérkőzéseit (labdarúgás), utána pedig meghallgatom az elemzéseket is. És nem szakad rám az ég. Szóval vannak kedvenc, visszatérő fordulatok a közvetítésekben, merem mondani: toposzok, ilyen a címben leírt »magyar viszonylat«. Mondja a riporter, hogy magyar viszonylatban egész jó iramú mérkőzést láthatunk, értsd: mintha a labda környékén szaladgálna pár játékos, a többiek kipihent ábrázattal lófrálnak le s fel. Átkapcsolok, belenézek a spanyol másodosztály valamelyik meccsébe; mintha mindenki megbolondult volna, tiszta erőből sprintelnek alaptól alapig, labda nélkül is folyamatosan mozog mindenki (kapusok mérsékelten). 

Mondja a riporter: magyar viszonylatban egész jó színvonalú mérkőzést látunk, jelentése: nem rúgják tökön magukat a játékosok a guruló labdával tízszer, hanem csak ötször. Majd az elemzésekben is visszaköszön a fordulat, hogy asszongya: magyar viszonylatban egészen érdekes forduló volt. A dögunalmas kínlódás. Így aztán a magyar viszonylat nagyjából a »nem kétségbeejtően silány« megfelelőjeként értelmezhető. Etetgetjük magunkat és egymást ki tudja hány esztendeje, s mielőtt végképp belekábulnánk a magyar viszonylatba, agyonvernek bennünket a románok, a hollandok meg berámolnak egy nyolcast, dadogósra püfölnek bennünket. Nemzetközi viszonylatban. Aztán kinyögünk egy keserves kettő nullt Andorra ellen, már azért ez is siker. Magyar viszonylatban. Munka alapú társadalmat építünk, ott láthatjuk tehát a lelátón a magyar miniszterelnököt, amint figyelmes tekintettel követi a Vidi vagy a Felcsút (édesapám!) valamelyik érdekfeszítő összecsapását. Vizsgálgatja, hogyan dolgoznak a fiúk a gyepen. Dolgoznak. Derekasan. Magyar viszonylatban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2013. október 16. 23:56
csak a képeket nézzétek :)
gudmen
2013. október 16. 23:55
életem legderüsebb 3 napját ennek az oldalnak köszönhettem.. https://www.facebook.com/troll0foci?fref=ts
kuwiq
2013. október 16. 22:45
Most nem azér, de ki kötelezi mile lajost, hogy magyar focit nézzen? Én néznék magyar focit, de tudom, hogy ilyesmi lassan három évtizede nem létezik. Miről beszélnek, jóemberek? Itt, ahol a mezei a "szakember", az edzőképzés olyan, amilyen? Mióta eltűnt a grundfoci, nincsenek játékosaink se, csak elvétve. A sok évtizednyi tapasztalat meg eltűnt Illovszkyval Lakattal, Dalnokival - nem tőlük tanultak az újak, hanem mezeitől, uefától...
nyugalmazott tanár
2013. október 16. 21:48
"agyonvernek bennünket a románok, a hollandok meg berámolnak egy nyolcast, " Idá figyálj tá Lájos! Mír nem ássz be csátárnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!