Uniót gyaláz és seggrepacsival mulattat Vidnyánszky

2013. június 08. 14:11

Vidnyánszky Attila debreceni Feydeau-előadásában bármilyen tárgyat, ami kemény és hosszúkás, péniszként markolásznak és simogatnak.

2013. június 08. 14:11
Kovács Bálint
Kovács Bálint
Egyfelvonás

„Azt reméltem, ilyen ripacs, elsősorban altesti humorra épülő, igénytelen színház már nem létezik – vagy ha igen, hát legalább a POSZT-on nem lehet találkozni vele. Pedig Vidnyánszky Attila debreceni Feydeau-előadásában bármilyen tárgyat, ami kemény és hosszúkás, péniszként markolásznak és simogatnak, s ha lehet, a szereplők lábuk közé is veszik – az előadás alatt több tucatszor. Ha pedig épp nem ez, akkor olyasmik szolgálnak a humor forrásául, mint hogy az egyik, kéjesen sikongató színésznő mellét egy részeg szereplő markolássza; máskor a férfiszínész előbb herén veri magát hózentrógerrel, majd bömbölve lába közé dörgöli a gumieszközt; két fiatal színésznőnek pedig gyakorlatilag nincs más szerepe, mint hogy pucsítva odatartsák feneküket az arra újra meg újra örömmel ráverő, idősebb kollegájuk keze alá.

Mindezt a színészek a harminc-negyven évvel ezelőtti szilveszteri kabarékba, vagy némi jóindulattal némafilmbe illően eltúlzott grimaszokból és gesztikulációból, artikulálatlanságból és csücsörítésből felépített szerepekkel támogatják meg – egyes jelenetekben még a nézőkhöz is kiszólnak, mint a legrosszabb, ósdi gyerekszínházakban (»Na, követnek?« – kérdi egyikük a közönséget, miután észrevette, hogy ha hátat fordít nekik, vele együtt elindul a többi színész is). Ez különösen azért fájó, mert Szűcs Nelli és Trill Zsolt is – akik néhány éve még az ország legjobb színészei közé tartoztak – legfeljebb magabiztos rutinjukkal tűnnek ki az össznépi affektálásból: Trill egy-két korábbi szerepéből már jól ismert tájszólása mellett némely gesztusát is újrahasznosítja, Szűcs Nellinek pedig csak egyetlen pillantása emlékeztet színészi nagyságára (amikor úgy hiszi, bizonyosságot szerzett arról, hogy férje megcsalja).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2020. szeptember 17. 07:25
Hát nem lehet a falloszrol csak úgy le szoktatni a liberális közönséget még a végén elvonási tünetek jelentkeznének csak kis lépésekben szabad csökkenteni a fallosz adagot ahogy Lenin elvtárs is mondta, mondja és mondani fogja. Hümm!
Next adósság
2020. szeptember 17. 07:25
Látom nem tetszik! Akkor itt egy Bajnais Ee 2014-es sirató ének. Bajnai a libavészes HajdúBÉTben ő nem részes Clinton anyu te jó asszony Ne hogy a ló megugasson! Hümm!
Next adósság
2020. szeptember 17. 07:24
Fallos helyett játszhatnának valami MSZP-s kesergőt: A Vidnyászki híres nyája, Csireg, csörög a Mátrában. Csireg, csörög a Mátrában, Mert Lendvai mamát nem találja, Elveszett a vízmosásba. Hümm!
ottapont
2013. június 14. 02:25
Az alkotói szabadság most akkor smafu? :D Annak mutatta a zejut ami!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!