Hosszú menetelés, rövid agónia – Feldmájer Péter bukása

2013. május 16. 17:44

Érdemes közelről szemügyre venni, milyen az, amikor a piti kis tekintélyuralom lassan összeesik.

2013. május 16. 17:44
Vári György
Magyar Narancs

„A reformerként érkező, de a szervezet működésébe hamar beletörő Feldmájerrel a Mazsihisz-korszak arca kényszerült távozni, és aligha adatik számára mód az ismételt visszatérésre. Zoltait azonban – a Mazsihisz kommünikéje szerint – »kétharmaddal« választották újra. Hogy ez számszerűen nem igaz – ahogy arra a hitközséggel éveken át magányosan küzdő Szombat folyóirat felhívja a figyelmet –, inkább vicces, semmint súlyos körülmény. Azok számára viszont, akik valamelyest ismerik a belső viszonyokat, az 55-32-es szavazatarány, vagyis az, hogy a küldöttek bő harmada Zoltai ellen voksolt, jelzi, hogy a leginkább az egyedüli indulást preferáló ügyvezető pozíciója is bizonytalan. Az már aligha kérdés, hogy előbb-utóbb összedől a rendszer, csak azt nem tudni még, marad-e valami a Mazsihiszből utána. Reformálható-e a szervezet, van-e Mazsihisz Zoltai nélkül – ahogy progresszív bírálói remélik a számos derék munkatárs és tisztségviselő személyére alapozva –, vagy mindent elölről kell kezdeni majd, nos, ezt ma még nem tudni.

Akár így, akár úgy, érdemes most odafigyelni a Mazsihiszre, közelről szemügyre venni, milyen az, amikor a közösség tagjaiból alattvalót csináló, aránylag nagy pénzek felett kevéssé átlátható módon rendelkező, kritikusait árulással vádoló, mégis sokszor örökkévalónak tűnő, piti kis tekintélyuralom lassan összeesik. Talán nem lesz minden tanulság nélkül való.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bábeli békák
2013. május 16. 22:34
Ha nincs olyan, hogy zsidó nép, akkor mit választott ki az Isten?
Bábeli békák
2013. május 16. 22:24
Nem lehetne kinevezni egy zsidómentes napot? Kurvára unom őket.
tango47
2013. május 16. 22:06
Fújjjjjjj! Antiszemita írás!!!!!
ciseaux
2013. május 16. 21:49
A Mazsihisz "urainak" van annyi eszük, hogy soha senki, egyetlen nem "beavatott" ne tudhassa meg, hogy mi és miért történik a szervezeten belül. Még ha ki is derül az igazság, a zsidó "omerta" überolja a valódi megtisztulásukat. "There is only one power which really counts. The power of political pressure. We Jews are the most powerful people on earth, because we have this power, and we know how to apply it." - Vladimir Jabotinsky, Jewish Daily Bulletin, July 27, 1935."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!