Együtt?...És össze?...Miért?

2013. február 12. 11:30

Hatalmi versengés osztja meg a fő kérdésekben egyébként egyetértő baloldali erőket.

2013. február 12. 11:30
G. Fodor Gábor
GFG Blog

Ha nem megy együtt, akkor talán sikeresebb lesz külön.

Ezért osztották le a szerepeket. Messziről nézve így olyan sokfélének tűnnek. A fiatalok elégedetlenségét becsatornázni akaró tiszta szemű diákforradalmárok (talán mind a harmincan). A mélyszegénység kérdését napirendre tűző, jelképeikben is a legszebb proletáridőket idéző PR-éhségmenet résztvevői. A szocialistáktól idegenkedő, középnek nevezett liberálisokat megcélzó Bajnai és a Karácsony-féle segédcsapatok. A szociális demagógia csimborasszóját képviselő kónyizmus. Az akadémiai ultraliberalizmust a gyakorlatba átültető, »fogalmam sincs milyen ország Magyarország« Bokros Lajosa. A baloldal igazi szándékait rendre megvalló Gyurcsány. A régi keménymagot, a hard-szocialista szavazókat megszólító, Bajnaival szkanderozó Mesterházy-féle szocialista párt.

A sokfélének tűnő baloldali szereplők között azonban nem tartalmi, hanem hatalmi vita van. Hatalmi versengés osztja meg a fő kérdésekben egyébként egyetértő baloldali erőket. Ezért zajlik díszletháború a baloldali közlekedőedények között. De senkinek se legyen kétsége. Ezek egy pillanat össze fognak állni, és lesz egy jelölt (Bajnai vagy más, végül is mindegy).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. február 12. 15:24
Egyetlen egyetértés van a baloldali erők közt. Mind a Fidesz, mind a Jobbik ellenség. Ez már önmagában szinte garancia arra, hogy a hatalomnak a közelébe se juthassanak. Túl sok az ellenség. Ha a 106 egyéni körzetben egyetlen jelöltjük lesz, akkor is ilyen felállásban nem sokan fognak nyerni. Marad a lista.
bohocugyi allamtitkar
2013. február 12. 15:05
höhö http://fideszfigyelo.blog.hu/2012/10/17/szerzok_akik_oldalankent_legalabb_470_ezret_keresnek
Berecskereki
2013. február 12. 14:16
Na, ja! Együtt és összevissza.
gubenc
2013. február 12. 14:08
A szerzőnek sok mindenben igaza van, de az is látszik, hogy alapvetően a jó régi magyar kétpártreszeren szocializálódott. A baloldalon valóban hatalmi harc van, de ez tegy többpárti rendszerben teljesen normális. Pl. Szlovákiában vagy Olaszországban tök nomrális, hogy 5 6 párt alkotja a kormány koaliíciólt. Az is tök normális, hogy különböző pártok különböző csoportokat akarnak képviselni. Ez az mindenki összeesküdött a hazát és a nemzetet védő nemzeti oldal ellen pedig tipikus jobb oldali tévképzeté. Már miért osztotta volna le a szeprepeket Bokros Lajos és az itthon forradalmasdit játszó lelkes ifjuság. Nem lehet, hogy egyszerúen csak elmondja mindenki, amit gondot, és az összesküvést csak belelájta a szerző, illetve ezzel manipulálva akarja egyben tartani az un. nemzeti oldalt? Szerintem az egyetemisták még azt sem tudják, hogy mit akarnak. Valószínűleg eléggé összevesnének Borkossal, ha vitára kerülne a sor. Kónyáék néha tényleg demagógok, de milyen jogon béjegez a szerző minden balodlali véleményt demagógnak? Az új válaztási rendszerrel pedig a FIDESZ bárki másnál többet tett azért, hogy magyarországon két párt rendsszer legyen. Ha egy párt 5%-nál kevesebbet kap, akkor az összes rá leadott szavazat az új rendszerben a győzteshez számít. A bal oldal, ha kormányoni akar kénytelen szövetkezni. Az LMP, aki nem akar ebbe belemenni a következő választáson a létét kockáztatja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!